Citiraj:
Autor Twix
Netreba pumpa bit ni prebrza.Mora voda stić pokupit toplinu.Možda bude problema kad dođe i blok na
Gpu za sad je odlično.
Možda je prednost što imam manje od 2m crijeva
|
Brkas pojmove, jedno je otpor vode, drugo protok vode, trece brzina pumpe, cetvrto temperature... Pitao sam cisto zbog situacije jer imas brdo koljena - sto je restriktivno po zakonima fizike za samu pumpu ( a i head koji je naveden u specifikacijama je veci od head-a flagship Laing-ica ).
Flow vode bolje da je sto veci ( ovo sta smatras brzinom pumpe ), no iz xyz prakticnih primjera je vidljivo da nema smisla tjerat loop preko 1 - 1.3 GPM jer su dobitci zanemarivi. Ne mora voda nista "stizat pokupit" toplinu, vec se ta tvoja teza "sustizanja ubiranja" topline veze na margine efikasnog protoka van kojih ili imas slabije performanse ili nemas nekakvih pretjeranih dobitaka ( pri tome se gleda sve: buka pumpe, potrosnja pumpe, protok u sistemu, temperaturne razlike i sl... ). The hell - u max loadu mi pumpa radi na 30% i ne dizem ju, jer nema potrebe, ne zato da voda "stigne pokupiti" otpadnu toplinu, vec jer je razlika u temp 2 stupnja izmedju pumpe na 30% i 100% i IMO nema potrebe rokat maksimalan flow naustrub pojacanog "rostanja" i zagrijavanja pumpe, tih 2c mi ne igra ulogu.
Citiraj:
Autor Twix
TraĹľim plasticne prozirne cijevi. Pa ako neko ima ideju dobro je dosla. 
|
Mislis hard tubing?
Link1
Link2
Link3
Kontaktiraj ih pa vidi cijene...