View Single Post
Staro 15.10.2015., 09:42   #5680
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Uspoređivanje kinezića sa brand smartphone-ovima sa najboljim kamerama na tržištu je previše smiješno da se uopće komentira. Mogu kinezići staviti najbolji senzor koji postoji ali ništa ne znači ako je softver u banani. A ne znam koliko njih se potrudi oko softverskog procesuiranja.

Čak i među brandovima postoje razlike - iPhone 6S i Galaxy S6 rade bolje slike od Xperie Z5 iako svi koriste manje više isti senzor - Xperia Z5 čak ima noviji senzor ali i dalje im ne pomaže pošto je procesuiranje lošije.
Čak i Samsungov ISOCELL rasturi Z5 in real life.

Meni je kamera jedan od najbitnijih čimbenika na mobitelu jer ne vučem pravi fotić sa sobom a zna se ona izreka - najbolji fotić je onaj koji u tom trenutku imaš u rukama.
E sad si ga prdno. Garantirano NE. Jer Sony ima softverski problem samo na 16:9 formatu, dok je na 4:3 (koji inače i iPhone korisiti) sve ok. Samo treba prebacit na Manual mod i svejedno automatika sve napravi. Imaš na Sony temi usporedbu od buraza S6E+ i mog Z5C di je Z5C prirodnija ali zbog nešto većeg ISO (jer sam slikao u SuperAuto) je prisutno malo više šuma.
A kamera na iPhoneu je praktički ista kao i lani samo je malkoc veći senzor. Sve drugo je isto, dok su Androidi otišli korak dalje i sve izmjenili.