View Single Post
Staro 14.10.2015., 15:04   #5
roogac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2015
Smile

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Soundbarovi su izmišljeni kao praktična alternativa klasičnom surroundu, pa bi za igre trebao biti sasvim dobar - ima taj neki virtualni surround, što god to značilo.
za mjuzu je već neka druga priča, ali tu ti je krucijalno pitanje koliko su kvalitetni zvučnici koje uspoređuješ, ili neki drugi za istu lovu.
ako stvarno ne možeš odmaknuti zvučnike iz kuta, onda je možda manje zlo ipak klasičan satelit.

sub bi teoretski mogao u kut, klasičan zvučnik (osim nekih rijetkih izuzetaka o kojima sad ni ne pričamo) nikako. kako je soundbar zapravo koncipiran sa idejom disperzije zvuka, smještaj u kut bi mogao više pokvariti njegov zvuk nego nekog mini-monitora.

ja osobno sam u jednom trenutku skoro pokleknuo pred jednom starijom yamahom ysp (1000, mislim), jer kod kolege svirala vrlo vrlo lijepo i ugodno, a ušteda prostora je neusporediva.....no kako je meni glazba primarna, radije trpim (supruga, zapravo ) kompromis jer ipak u stereo ulažem dugo, i teško bi mu bilo koji soundbar mogao parirati.

ali za pozadinsku mjuzu i filmove mislim da je stvarno ok stvar, pogotovo u malim sobama. pod uvjetom da je smješten centralno u sobi ispod/iznad TV-a, baš kako to i svi promo materijali na slikama pokazuju.
nemam statističke podatke, ali mislim da ne moraš brinuti oko kvarova više nego što bi to kod PC zvučnika

vidi što drugo ima za 800 kn, pa odluči. možda neki aktivni monitor (ne PC zvučnik)?
Pa upravo nista za 850 realno mislim da ne konkurira jer pc zvučnici uglavnom nisu u tom rangu te kvalitete, naravno ovo je skuplji proizvod koji mi je na umu isključivo radi svoje cijene trenutne. nije potpuni kut sobe ali je vise na stranu nego u sredini. Bas nisam stručan pretjerano u audio opremi pa ako postoji neki prijedlog s tvoje strane kvalitetnog monitor zvučnika koja ne bi zauzeo cijeli stol?
Iznimno sam zahvalan na informacijama, vec si mi puno pomogao.
roogac je offline   Reply With Quote