View Single Post
Staro 13.10.2015., 23:05   #8369
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
O prelasku na novi socket razmišljam zato što su mi sve komponente zastarjele. Proc mi više nije dovoljan, nemogu ga više ni OCat. Nekad zna zafalit rama. Volio bih preći i na SSD jer me trenutno hardovlje dosta koći u desktop multitaskingu. Svako štekanje i trzanje u radu kompa je popračeno roštanjem sistemskih i instalacijskih HDDova (zagušenja pri random operacijama). Uzeo bih i novu grafu da odigram GTA V, a ko zna možda se i navućem na nekaj preko zime.

Smartic potpuno si u pravu. Ne isplati mi se prelazit na ovu konfu koju sam složio par postova iznad jer nije trajno riješenje. Hvala na pomoći

Odlučio sam upgrejdat konfu iz Moj Kompjuter.
MBO nasljeđujem Gigabyte P35-DS4
CPU E6600 ću zamjeniti sa Xeon X5450 E0 strapping. Kupljeno na ebayu za 190 kn s adapterom. Planiram ga OCat na 3.8-4.0 (vidjet ćemo).
CPU HLADNJAK nasljeđujem Sonic Towera za 775 socket što je još jedna prednost, jer netrebam kupovati CPU hladnjak.
RAM nasljeđujem 2x2Gb i dodat ću još 2x2 Gb (DDR2) novih. Računam 200 kn.
Odustao sam od 2x256GB KingDian SSDa, a kupit ću jedan pošteniji SSD od 256Gb.
Razmišljam o grafi GTX 750 Ti 2Gb, ali to mi sada nije toliko bitno. Prvo da riješim ostatak konfe.

Rezime: ulupao sam 390 kn u stari LGA775 socket, ali mislim da će me 775Xeon+775MBO+8GB DDR2 zadovoljiti na bar godinu i pol dana. Grafa i SSD mi ostaju za sljedeću konfu na novom socketu.

Otišao sam dosta u OT, ali sam htio napisati kako je na kraju ispalo. Možda pomogne nekom u sličnoj situaciji. Dalje ću nastaviti na prikladnijem mjestu u temi Nadogradnja konfiguracije.

Zadnje izmijenjeno od: Yoman. 13.10.2015. u 23:25.
Yoman je offline   Reply With Quote