Citiraj:
Autor bor1s
Gore je netko spomenuo da malo ideš u širinu previše ali znam da je i meni bilo zanimljivo istraživati svaku i najmanju sitnicu u vezi tih tipkovnica dok nisam odlučio uzeti Das. Iskreno nisam pratio previše detalje zadnji 3-4 godine tu i tamo pogledam review koji. Šteta za Das 4 za ABS jer moja trojka ima PBT znam da sam gledao samo tipkovnice sa PBT plastikom na kraju odabira. Primamljiv mi je bio Deck sa double-shot PBT plastikom ali mi je bila malo teže dobavljiva u to vrijeme, a Das mi je prevagnuo sa UK layoutom i blank keys tako da mi ne smeta što nema ugravirano žćčđš dok ga stišćem na tipkovnici. Ovako ti je prepušteno osobnoj mašti koji ti je font slova i šta piše na kojoj tipkici  .
Upratio sam Das 4 dok je izišao i bio mi je odličan ali funkcionalnost bi mi ostala ista samo bi možda estetiku malo poboljšao (osobno mišljenje). Što se mene tiče miran sam još koje desetljeće prije nego opet budem kupovao tipkovnicu.
Tako da mislim da se isplati podesiti svaku moguću sitnicu po svom guštu i potrebama i miran si godinama.
|
Upravo na to i ciljam, fajn tuning dok ne dobijem onaj sweetspot. Da se mi razumijemo, tipkovnica daje odličan osjećaj u rukama i po mnogima (koji su ju probali) je jedna od narobusnijih tipkovnica proizvedenih u posljednjih 5-10 godina.
No ipak ima mjesta za poboljšanje, poput zvuka, key travela, implementacije oznaka i sličnih sitnica.
Što se tankih ABS key capsa tiče, to je čak i najmanji problem jer se lako daju zamijeniti u bilo koju varijantu
Citiraj:
Autor rendula
Netko je pitao za usporedbu pokera i fc660 - nazalost nisam pokera uopce ozbiljno koristio zasad. Mogu jedino usporediti da je leopold dosta robustniji. I za poker bi mi vjerojatno trebalo neko vrijeme navikavanja da pohvatam gdje je sta.
|
Zanimljivo ... čujem dosta dobrih stvari i epiteta za Lea, a koliko vidim, Poker ljudi uzimaju više za ukras nego za everyday keyboard
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Nije toliko loše rješenje moram priznati, dalo bi se naviknuti.
|
Naišao sam na ovaj video i sjetih se tvoje potrage za tihom tipkovnicom

Posebno obrati pažnju na ovu crnu CM NovaTouch sa custom bijelim tipkama (utišanu dodatnim silencerima).
Btw sve četiri tipkovnice u videu imaju hibridne Topre switcheve i ukupna vrijednost im je oko 1,3-1,5k €