View Single Post
Staro 11.10.2015., 12:00   #124
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ventovi na max, pumpa na max, prime95 - 4.4GHz i 1.267V na procu pod opterećenjem, temperatura najtoplije jezgre nije prešla 75°C. Nisam zapamtio točnu brojku, ali sve temperature jezgri su bliže 70°C (nisam ništa dirao trenutno po pitanju OC - default koji daje ploča je takav) nego 75°C.

Ovih dana ću malo detaljnije vidjeti koji takt s kojim naponom mogu dostići.

Prije delida s istim naponom je temperatura pod opterećenjem bila znatno viša, siguran sam da je razlika barem 10°C jer sam se čudio kako to da K procesor, koji bi trebao imati lufta za OC, udara u zid zbog temperature čak i pod vodenim već pri naponu neznatno većem od 1.2V...

Pošto brijem na tišinu, mogu reći da sam sada dobio potpuno pasivan način rada u idle/surf modu, dok je prije znao povremeno zavrtiti ventilatore. To znači da je oscilacija temperature manja, tj. da se znatno brže toplina odvodi s jezgre.

Sad sa sigurnošću jedino mogu usporediti s BOX hladnjakom, pod kojim GTAV primjerice nisam mogao igrati jer se srušio komp uslijed prekomjernog zagrijavanja, a procesor je često throttlao i u diablu. A tu sam pri istim postavkama dobio tih 25-30°C

Razlika u buci je ono zbog čega volim vodeno

D5 pumpa se doslovce ne čuje, na moje opće iznenađenje, radi na 900rpm, tako da se volumno znatno veća pumpa isplati u odnosu na DDC, s kojom nisam bio potpuno zadovoljan. Kako se ventovi ne vrte, jedino što čujem su elektroni kako lupaju po integriranim krugovima