Citiraj:
Autor dh41400
Ne znam kakva je na prethodnoj generaciji, ali ove nove imaju tanji ABS (na moju žalost), koji ostavlja onaj osjećaj pod prstima nakon dužeg korištenja. Neki ovo vole, a neki baš i ne
A ustvari danas se pretežno i koristi ABS tako da baš i nema nekakvog velikog izbora, barem kada pričamo o debljoj plastici.
|
Gore je netko spomenuo da malo ideš u širinu previše ali znam da je i meni bilo zanimljivo istraživati svaku i najmanju sitnicu u vezi tih tipkovnica dok nisam odlučio uzeti Das. Iskreno nisam pratio previše detalje zadnji 3-4 godine tu i tamo pogledam review koji. Šteta za Das 4 za ABS jer moja trojka ima PBT znam da sam gledao samo tipkovnice sa PBT plastikom na kraju odabira. Primamljiv mi je bio Deck sa double-shot PBT plastikom ali mi je bila malo teže dobavljiva u to vrijeme, a Das mi je prevagnuo sa UK layoutom i blank keys tako da mi ne smeta što nema ugravirano žćčđš dok ga stišćem na tipkovnici. Ovako ti je prepušteno osobnoj mašti koji ti je font slova i šta piše na kojoj tipkici

.
Upratio sam Das 4 dok je izišao i bio mi je odličan ali funkcionalnost bi mi ostala ista samo bi možda estetiku malo poboljšao (osobno mišljenje). Što se mene tiče miran sam još koje desetljeće prije nego opet budem kupovao tipkovnicu.
Tako da mislim da se isplati podesiti svaku moguću sitnicu po svom guštu i potrebama i miran si godinama.