Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 09.10.2015., 10:37   #33470
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ono što svakako svaki kebab-lover mora probati je ono što se originalno zove Shawarma, u nekim kebabdžinjicama i turčini drže takav "döner". Što to jest: mjesto tipično samljevenog mesa (meso u manjem postotku), na Shawarmi se mogu vidjeti pravi komadi mesa, narezani na velike tanke plohe i nastackane jedno na drugo. Miljama sv.god. daleko od kebaba

E vidiš, meni jedino ovo i dolazi u obzir kao kebab. One pašteta bezlične mase... to ću uzeti samo ako nemam nikakav drugi izbor a jako sam gladan.

Ksmo kod tih kebaba s komadima mesa, u marićevom prolazu kod trga u Zg, rubelj (rođak od ćevapčička) je otvorio kebabdžinicu u kojoj ima takvo meso, i to tri vrste - piletina, junetina+puretina i teletina.

Drito nakon otvorenja prilično je škrtario s količinama mesa i s malim izborom salata, umak pomalo bezličan, a i lepinje nisu bile nešto naj (sami ih peku - pohvala za to).

Bio neki dan opet i stvar se promijenila na bolje - stavlja se više mesa, imaju šest vrsti salata (na njima bi mogli biti izdašniji), a bome su i lepinje i ljuti umak bolji.

Moja preporuka za probati, pogotovo što još uvijek imaju akcijske cijene. Meso je fakat jako jako fino.

Mali kebab od junetine i puretine - 14 kn. Količina je taman za gablec.
veliki je nešto skuplji (zapravo je normalne veličine), i njega se pošteni žderonja skoro može najest i za ručak najest .

Citiraj:
Btw, turčini ovdje nemaju dva umaka, već samo jedan baziran na jogurt-like proizvodu, a ljuto ide preko začina, bio to običan čili ili ljuti miks povrća koji je nalik na suhi ajvar, ali pečeeee
Ovog ljeta kad sam posjetio frenda u minkenu uzeo sam kod turčina kebab od pravih komada mesa, i imao je dva umaka. Ljuti crveni je bio od friških papričica i paradajza, brutalno dobar.