Tema: Pivo
View Single Post
Staro 08.10.2015., 23:13   #949
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
osim što vidim da si stvarno u tome duboko, belgijski kriek-ovi su meni fantazija iskreno.
Kriek sam pio možda 2 ili 3 vrste, ali namjeravam poraditi na tome u skorije vrijeme.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Proveo sam dobar dio druge polovice 2013. u Belgiji na potezu Virovitica - Ogulin - Karlobag... ne, cekaj, kriva zemlja, krivo vrijeme - Gent - Brisel - Liež, brate moj mili, kakvih sam se govana, da prostis, tamo napio, pa to nije istina.

Naravno, razumijem tebe koji se ocito kuzis u materiju, ali to ti je otprilike ko da lokalnim alkosima sysi, toru, Hamdi i Kresi ides objasnjavati razne sorte loze, kupaze, tipove berbe, duljinu lezanja, barike, temperature vina, nacine serviranja, sljubljivanje uz hranu i ostale pizdarije - nema vajde.

Vodali su me i u nekakve samostane gdje se moze uzeti samo odredjena (mala) kolicina piva u odredjene (kratke) periode kroz godinu. Meni je to bilo odvratno pa Bog, jednostavno nisam (rekao bih - nismo) na ovim podnebljima navikli na takvu pivu, a i primjetio sam da oni to piju kao i mi (osim ove gore navedene svite) vino - u manjim kolicinama, pazljivo i probrano.
Da nije ta pivovara Brouwerij de Sint-Sixtusabdij u Vleteren gdje rade Westvleteren, po mnogima najbolje pivo na svijetu?

Znam da je situacija kod nas dosta loša po pitanju pivske kulture, ali polako. Treba malo vremena da ljudi uopće saznaju da postoje neka nova drugačija piva, naviknu se na okuse pa će neki ostati u tome, a neki će se vratiti na žuju.

Citiraj:
Autor Dac Pregled postova
Belgija ima duplo više stanovnika od nas (i još malo više), ali je površinom upola manja. Ipak:

Iz knjige http://www.amazon.co.uk/Three-Sheets.../dp/0330442473
Cijenim Pete Browna piše zanimljive tekstove. Čak imam i knjigu sa njegovim autogramom. E i sad kad se u kontekst Belgije kao jedne od najpoznatijih pivskih zemalja stavi San Diego County koji je 3 puta manji površinom, stanovništvom i nešto više, a u kojem operira nekakvih 115 pivovara. Ili Portland sa preko 70 pivovara. Ipak mislim da su navedeni podaci za Belgiju netočni ili debelo zastarjeli (vjerojatno je izvor podataka Michael Jackson, on je spominjao 500 belgijskih piva).

Zadnje izmijenjeno od: morph. 08.10.2015. u 23:55.
morph je offline   Reply With Quote