Macro 90-ka je dobar portretni objektiv.
Opet, u čemu Nikkorov 105 nije bolji od Tamronove 90-ke? Tebi možda nije za tvoje namjene, što ne znači da je...generalno lošiji i jednak Tamronu.
A7II ima hibridni AF, phase detection AF po sredini i oko sredine kadra, a contrast prema rubovima kadra.
Ovdje ti je prikazano na principu A6000, a
ovdje objašnjeno za A7II.
Pobrkao si pojmove, dosad se koristio kontrastni AF koji je sporiji i manje precizan od faznog i hibridnog koje Sony već duže koristi. Moj je sporiji od onog što A6000 ima, ali opet brži od bilokojeg kontrastnog.
AF točke je Magarac dolje objasnio. Imam 142 točke, koristim njih 10, ako i toliko, najviše centralnu uz kadriranje...jer je najbrže.
Opet, veličina točke ovisi o aparatu, moj mi nudi da biram 3 veličine pojedine točke, tako da i najsitniji detalj mogu posebno fokusirati.
Opet ti kažem, ako te 5% manje kadra u okularu živcira, problem je u tebi. Ili nauči kompenzirati to ili nabavi SLT ili mirrorless
Imam FF i APS-C, s razlogom.
Teleobjektiv (70-200/4) za FF me košta 2.5x više nego me koštalo APS-C tijelo sa 80-200/2.8
Na FF držim manualni 28mm, 50mm i slične bisere iz analognog doba, i 28-70, a tele područje je za APS-C.
Svaki ima svojih prednosti i mana.
Budžet kupnja se odnosi najviše na aparat kojim se ulazi u svijet fotografije. Ako ima previše stvari koje nudi, zbunjuje i odvlači od onog osnovnog...fotografiranja.
Tijela se mijenjaju i gube na cijeni, objektivi ostaju i drže cijenu.