View Single Post
Staro 08.10.2015., 14:39   #1746
afterburner
Premium
Moj komp

afterburner's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Puno toga ste napisali zbog jedne moje recenice iza koje i dalje stojim
Uglavnom ja san u zadnjih par godina prominija vec 3 tijela(trenutno sam na canon 5d MkIII+ 6d), a vecinu objektiva nisam mijenja.

Jedna napomena da nisam napisa da se uzme skuplji objektiv nego bolji. Ovo "bolji" je relativan pojam jer nekome je bitno da ima tihi af, nekome af nije uopce bitan. Nekome je bitan fiksni f stop dok zoomira, drugima zoom uopce ne treba...itd. Iste stvari se mogu rec za tijela. nekome je bolji crop nekom FF, netko treba mali noise na velikom iso-u, netko radi samo na malom iso-u.

Meni osobno je bitno puno toga. Cisto par primjera sa standardnog pira:
- Brz i tocan AF(na aparatu i objektivu) - dok mlada ide niz oltar nemogu si dopustit da mi treba 5 sekundi da fokusira.
- Veliki zoom raspon sa fiksnim f-om - Nemogu svugdje mjenjati objektive, a pogotvo posto radim u M modu neprihvatljivo mi je da mi se mijenja f stop dok zumiram.
- Brze objektive i dobar senzor na visokom iso-u.- Vecina crkvi i sala je mracna, a blic se nemoze svugdje koristit.
Zato i imam tonu dobre (skupe) opreme s kojom sam pokrio 90% scenarija koji mi se dogadaju.

Al opet da mi netko nudi da moram radit sa najjeftinijim canon aparatom i nekim odlicnim objektivom tipa 70-200 2.8 USM II ili odlicnim aparatom npr 1Dx i kit objektivom...bez ikakve dvojbe bi izabra bolji objektiv.
Ps spominjem samo Canon jer trenutno na njemu radim. Nemam nista protiv drugih marki jer svaka ima neke prednosti i mane

ps ovaj viewfinder...nadam se da je to bila shala
afterburner je offline   Reply With Quote