Tema: Pivo
View Single Post
Staro 06.10.2015., 23:28   #945
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Belgija je ipak puno zanimljivija, ali i relativno mala zemlja. I oni su se uglavnom bazirali na neke svoje stilove, ali lepeza tih stilova puno je veća nego kod Nijemaca. Uspjeli su sačuvati lambic piva koja imaju nekoliko podstilova i posebna su sorta.
Proveo sam dobar dio druge polovice 2013. u Belgiji na potezu Virovitica - Ogulin - Karlobag... ne, cekaj, kriva zemlja, krivo vrijeme - Gent - Brisel - Liež, brate moj mili, kakvih sam se govana, da prostis, tamo napio, pa to nije istina.

Naravno, razumijem tebe koji se ocito kuzis u materiju, ali to ti je otprilike ko da lokalnim alkosima sysi, toru, Hamdi i Kresi ides objasnjavati razne sorte loze, kupaze, tipove berbe, duljinu lezanja, barike, temperature vina, nacine serviranja, sljubljivanje uz hranu i ostale pizdarije - nema vajde.

Vodali su me i u nekakve samostane gdje se moze uzeti samo odredjena (mala) kolicina piva u odredjene (kratke) periode kroz godinu. Meni je to bilo odvratno pa Bog, jednostavno nisam (rekao bih - nismo) na ovim podnebljima navikli na takvu pivu, a i primjetio sam da oni to piju kao i mi (osim ove gore navedene svite) vino - u manjim kolicinama, pazljivo i probrano.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote