koristim trenutno i zabu i otp, koristio sam i rba i erste i pbz i hpb prije (ali ne u opsegu u kojem koristim prve dvije).
Što svaki moderni geek treba od banke:
tekući, žiro, devizni, internet i mobilno bankarstvo te kartica za plaćanje na internetu
Zaba za mene pobjeđuje između ove dvije ali nije baš najpovoljnija za neke stvari.
Usluge se mogu uzeti pojedinačno ili u 2 platna asistenta (bio je i 3. akli taj ostaje samo postojećim korisnicima) ili u sklopu više lepeza koje uključuju svašta.
Također pojedini "paketi" imaju i određen broj besplatnih plaćanja a generalno max naknada je 2kn po transakciji. (Što npr u rba nije ako se dobro sjećam).
VE od zira i deviznog funkcioniraju bez problema sa paypalom i za internet plaćanja međutim dogodi se jako rijetko da za pojedini sajt koji prima samo direkt plaćanje a ne podrzava ove nove autorizacije tokenom, ne zeli proći. Ponavljam jako, jako rijetko ali dogodilo mi se.
Dizanje gotovine u inozemni partnerima bankama (unicredit group)bez naknade.
Velika prednost zabe, meni barem, je osim najvećeg broja bankomata što uz poslovnice imaju uplatne bankomate gdje možete trenutno položiti novac na svoj račun.
I zaba i otp za studente (redovite i izvanredne s time da je kod zabe limit 30god dok otp nije briga) imaju 5 kn mjesečno paket sa svim navedenim.
Otp za normalne korisnike sa svojim otp mini net paketom za 20kn je najeftiniji. Uz to nudi popust tj plaćanja/naknadu od 1kn preko ib-a.
Visa web prepaid koja dolazi u paketu funkcionira besprijekorno, ALI veliki pederluk koji mi je digao tlak.
Kada nešto platite Visa WEB prepaidom ide u rezervaciju po tečaju tog dana, međutim naplata stiže za par dana i to po tečaju kad sjedne i taj tečaj nije dostupan direktno na njihovoj tečajnoj stranici (morate kliknuti za cijelu tečajnu listu) već je prodajni za efektivu.
Da vam dočaram, platite nešto 1200 u rezervaciji 3 dana kasnije npr bude 1260. Naravno ovisi o kretanju tečaja.
U svakoj normalnoj banci uključujući zabu ovo je instant.
Inače OTP nije baš neka opskurna banka, preuzela je istarsku, sisačku, novu itd.. inače najveća mađarska banka.