Citiraj:
Autor QuidZz
Sto se pohranjivanja na cloud tice dobro je u teoriji, lose u praksi. Moj frend kad ide na svom iPhone-u 6 Plus otvorit taj cloud i nac neku sliku da mi pokaze, u moru slika, dok se svaka ucita i dok je nade prode vjecnost ( ima oko 10mb/ps download ). Brze bi je pronasao na 32gb micro sd kartici u nekom jeftinom mobu. Da ne govorim o tome kako ide na zivce cim nesto slikas/snimis dizat na oblak da oslobodis memoriju.
|
Bravo. Cloud nije rjesenje. Ne iCloud, vec opcenito sve moguce vrste tih oblaka. Cloud je odlican za backup, od kontakta, slika, pa na dalje. iCloud je tu meni osobno kud i kamo bolji od konkurencije.
No koristiti iCloud (ili bilo koje drugo rjesenje) kao storage je idiotizam. Barem meni. Prvo jer nemas flat, drugo sve da ga i imas, pokrivenost 3/4g signalom varira. Varira u jednoj Njemackoj, kamo li nece tek u hrvatskoj. A trece i najvaznije, sve da je signal na cijeloj planeti 4g i savrsen + imas flat, cloud ne moze sluziti kao lokalni storage. Cak ni u tom slucaju. Spor, trom i puno losiji od lokalnog storagea.
Sad, 16GB je smijurija. Poprilicna. I da sam Apple shareholder, podrzavao bih tih 16GB dok god ide. Sto ovi uostalom i rade. No nemam Apple dionica, niti zaradjujem na Appleu (mislim, zaradjujem, ali programiranjem...). 16GB je jednostavno premalo. Posebice za jedan od najskupljih mobitela na trzistu, koji je uz to nekakav premium + flagship + najpopularniji uredjaj.
Shvacam Apple i zasto su ostavili tih bijednih 16GB. No ne shvacam ekipu koja brani takvu vrstu pohlepe.