View Single Post
Staro 02.10.2005., 22:31   #26
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by gremlin33
- "ja sam instalirao te windowse na onaj 80gb Hard
on nije particioniran i probao sam sa meni jedino poznatim PowerQust PartitionMagic 8.0 podijeliti taj hard na 2 particije ali mi PM veli da nemore jer je registrirao da je to WinServer...mogu li ja kako tome doskočiti? "
Ne moze, barem ne s Partition Magicom.
Citiraj:
- priča o dva harda
pa sam zatim čitao da se Hard može "konvertirati" u dynamic format i vidio sam to(al se nisam usudio kliknut) i da kad bi oba ta konvertirao..da bi ih mogao nekako "mountat" u jedno slovo...i inda bi imao nako laički rečeno 400mb na jednoj "particiji"????
ide li to tako???
Moja preporuka: nemoj se niti igrati s Dynamic Volumenima. Kada nesto krene po krivu, gotovo da nista vise ne mozes napraviti. Mogu se pocupati podaci (i to cak ne uvijek), ali sistem je izgubljen. Na zalost, imao sam prilike vidjeti nekoliko havarija toga tipa na Win serverima.
Citiraj:
da li ja takoje mogu napraviti GHOST image od servera...da stalno ne krećem nanovo sa instalacijom...pun mi je kufer instaliranja na novo
Sliku sistemske particije servera mozes napraviti samo ako NISI podigao AD, nakon toga nema smisla. Mozes napraviti sliku sistemske particije, ali ako je AD vec bio podignut, nakon sto vratis sliku nista vise nece raditi (drugim rjecima, format sistemske particije i dizanje iz nule, kao da nisi niti napravio sliku). Drugim rijecima, napravi sliku sistemske particije (alat prema tvom izboru) na frisku instalaciju sa podignutim driverima, a prije podizanja AD-a.

BDW, za kucne mreze: ne vidim uopce cemu dizati AD. Sve ce fercerati i ako ti je server u Workgroupi (osim ako nije SBS), cak sam server nece biti dodatno opterecen idiotarijama koje se uopce nece niti iskoristavati.
Inace, moj favorit za kucne mreze je Win2003 Web Edition: ne moze biti AD kontroler (ali moze biti clan), ne zahtjeva user/device CAL-ove (ali moze sluziti kao DATA i PRINT server), a ima sve sto je jednom kucnom serveru potrebno. Uza sve to je i jeftiniji od Standard verzije 2k3 servera, ali moze se kupiti samo kao OEM.