Ja sam imao cijeli 9. mjesec problema. Imam inače 200/100 Mb/s brzinu i događalo se da cijeli sustav zašteka: brzina padne na 1/1 Mb/s, MaxTv (2 uređaja) počinju trokirati, telefon isto počeo prekidat. Pomoglo je samo restart Speedporta. Neznam više koliko puta sam zvao, prijavljivao smetnje i sve, ali problem nije bio riješen. Mjenjan je i router i oba maxtv uređaja. Onda su face iz t-com počele govoriti da je problem u mojem prevelikom upload, što definitivno nije istina jer ne smatram da sam previše prometa napravio.
Onda mi je tehničar stavio privremeno ZTE modem te bio tjedan dana na manjoj brzini 100/100 te nije bilo nikakvog problema. Nakon toga sam vratio Speedport i opet bum, nije izdržalo niti 24h.
Poludio i kupio tal TL-WDR4300.
Zamjerio mi se Speedport pa ga nisam htio ni stavljat u seriju prije svojeg routera, nego sam odmah svoj tp-link stavio u ONT, a kako mi je ostao ZTE njega sam paralelno stavio u ONT i služi sad samo za voip. Očito pretpostavljam da bi tako i Speedport radio paralelno spojen na ONT.
Zbog lokacije bi mi bilo bolje da uspije proraditi, da sad na svoj tp-link zakvačim njihov router i na njega telefon. Ne kužim zašto neće. Tagirao vlan 101 na lan 4 i probao spojio taj port sa WAN od ZTE-a, ali VOIP neće i neće.