View Single Post
Staro 04.10.2015., 18:55   #2423
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
ma to nije nikad bilo upitno, on zeli reci da fx ne koci u gejmingu, ali pustimo sad to.. ..ti imas i5 pa sigurno vidis usage i5? da li je isto tako ajmo reci oko 60%? ili je veci ili manji.. o cemu se tu radi, o optimiziranosti?

zasto se to desava da cpu radi na 60%? cisto bi si to htio malo razjasniti? sta se krije u pozadini tog podatka?
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
ok

znam da je ipc bolji.. onda bi se on trebao u biti vidjet u dvije stavke kroz manji cpu usage, i kroz veci frejm rejt?
to mi nekako glupo i tu mi nesto smrdi, zasto onda frejm rejt nije isti, pa da bude razlika u cpu usage?

uh.. bolje da se ne razmisljam , ali nesto je tu smrdsmrd.. grafe bi trebale dati jednak frejm rejt dok god ima proc lufta? logika je jedno, mozda win drugo, driver trece.. tu se nesto zapetljalo
lako je bilo nekad, cpu je bio na 100% uvjek i amen
Gud kvešćn. Znači zašto ako se veći fps može ostvariti, jezgra jednostavno ne napravi veći load kad već ima mnogo neiskorištenog lufta, da kompenzira tu razliku...

Stvar je vjerojatno softverska (ili u velikoj većini softverski), znači:
- loša dx11 cpu-gpu komunikacija (otud mantle, dx12 i vulcan koji će tu stavku poboljšavati)
- do optimizacije igre (a svaka je igra priča za sebe). Recimo ima i nekih mutavih igara, u kojoj i najjače i7-ice i jake grafičke imaju loš fps, a još igra izgleda zakurac. Također uzmi u obzir da ako se nešto testira, optimizira na samom jednom cpu (ili jednom cpu vendoru), prije će to biti intel

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 04.10.2015. u 19:01.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote