View Single Post
Staro 04.10.2015., 14:28   #296
nforcerx.x
Premium
Moj komp

nforcerx.x's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor banjodido Pregled postova
Zanimljiv model i cestitam na kupnji. Koliko duge vec imas taj Dell? Koliko posto vremena ga koristis kao laptop ili kao tablet? I ja razmisljam o nabavki pa se pitam hocu li to cesto raditi. Znam da je to i do osobnog iskustva, ali pitam se dali je to samo neki gadget koji na pocetku koristis i onda kada se zasitis koristis samo kao normalan laptop?
Imam ga već 12 dana i još se nisam navikao kako je lagan za korištenje naspram mog starog Asus A53SV koji je sada preuzela žena. Asus mi je super služio ali tražio sam nešto lagano, da se može prebaciti u tablet i da baterija traje tijekom radnog vremena. Rekao bih da ga kao tablet koristim 40-50% vremena i to naravno zavisi što radim na njemu. Ako trebam nešto pisati po netu ili tipkati doc onda svakako u laptop. Kao tablet ga koristim na poslu kada imam više posla pa mi ga je lakše prenositi i komunicirati sa ljudima dok ga koristim jer nije prepreka, a kod kuće najviše kada surfam po netu ili čitam nešto. Puno bolje mi je čitati vijesti kada je u tablet načinu nego u laptop jer imam osjećaj da se možeš više unijeti u sadržaj. Čudno je za opisati ali super bude i korištenje sa pasivnim stylusom koji je precizan i lagan za držanje.

Nisam gledao filmove na njemu jer mi sve ide preko Android stick na TV preko Genesis. Ukoliko ga okreneš okomito u tablet mogu i čitaš knjigu ili novine zapravo dobiješ još bolji doživljaj. Aplikacije poput Flipboard su odlične za korištenje u tablet načinu i Windows odlično reagira na touch, zaista sam iznenađen kako sve ide fluidno. Disk uopće ne čuješ, a ventilator se upali samo kad nešto intenzivno radiš, inače skroz lagano puše da se i ne osjeti. Naravno da on radi kako treba, svakako treba maknuti McAfee smeće koje dođe instalirano.

Zbunjuje me tablet način u koji se Windows 10 prebaci, ali postoji mogućnost u opcijama da se to ugasi pa onda imaš normal UI kao i u laptop mod. Kada imaš upaljen Chrome i gledaš neku stranicu onda možeš samo napraviti flip lijevo/desno da odeš nazad ili naprijed, a super brzo se učita stranica. Flip sa lijeve strane zaslona izbaci otvorene prozore slično kao i na Ubuntu dok sa desne strane dobiješ centar za notifikacije sa opcijama za Windows koje možeš dodavati tako da je super za tablet mod. Windows 10 tablet mod mi je super samo jer omogućuje i flip sa aktivnim aplikacijama.

Tipkanje na (screen) tipkovnici mi je nezgodno i nisam se navikao na nju još, možda i jer na mobitelu koristim Swiftkey. Naravno brza je i lagana za korištenje. Može se upaliti normalna, razdvojena, prostor za pisanje ili full HR tipkovnica na ekranu. Kad je koristim onda mi najviše odgovara ova prva i samo je pomaknem gdje mi najviše odgovara u tablet načinu kad tipkam.

Meni i ne gluži kao neki gadget koji sam namjeravao koristiti u početku nego sam gledao dosta Youtube snimki i znao sam da želi takav model jer će mi pružiti više nego klasičan laptop.

Ako te nešto posebno zanima slobodno pitaj pa ti odgovorim.
nforcerx.x je offline   Reply With Quote