Citiraj:
Autor gil
Testirao sam FX 8320 na 4,2 GHz i 1,25 V i potrošnja cijelog sistema je bila oko 280 wata iz zida, grafička 7790 uzima oko 100 wata, mbo i ostalo 50-70 wata, ispadne da CPU troši oko 110-130 wata. Testirao sam i i7 4770k na 4,5 GHz plus GTX 770 i u full stresu povlačilo je iz zida 480 wata.U stvarnom životu prosječna potrošnja će biti daleko niža kod svih sistema.
|
meni 8320 radi na 4,4 s nesto snizenim naponom...
zbog velike buke sam prešao na vodeno hladjenje (CPu i GPU) i sumnjam da cu ikad vise na zracno.
da sam uzeo neki I5 ili I7 sa standardnim hladjenjem, mislim da bi me sve skupa izašlo tu negdje..no I7 bi ipak bio bolji izbor...nisam mislio da ce to vodeno koštati toliko u startu, a nakon isteka garancije mi krepala i pumpa do 100€, te dok sam to sve mjenjao, uspio sam probušiti i skupi hladnjak, samo zato što nisam pazio...
anyway..od kad sam prešao s Q6600, računi struje su manji...no to je toliko beznačajna stavka u cijeloj priči....
Neki troše na cigarete...neki na kave...neki na neke gluposti....imati račun 10-20 kn veći nego da je intelov procesor u kompu je besmisleno raspravljati...