Poz ekipa, eto došlo je vrijeme za novi komp
Buđet mi je oko 6000 kn i služio bi za gaming na 1080p, između ostalog jel.
Konfu bi kupio u IPON-u (Nakon čitanja komentara ljudi koji su kupovali kod njih, zaključio sam da su većina zadovoljna sa njima i da ih preporučuju. Za tu razliku u cijenu između naših shopova i ipon-a se da ugurat jedan SSD od 250gb recimo...), platio bih pouzećem.
Pošto nisam već godinama u ovim vodama, prošlih tjedan-dva sam se pokušao što bolje informirati o svemu te sam dobio okvirno sliku kako bi to trebalo izgledati i evo kako sam to zamislio:
Eh sada, zanima me vaše mišljenje o ovome, sta bi zamijenili, eventualno izbacili itd.
Par pitanja:
1. Je li ova matična ok? SLI/CF i ostale điđe miđe me ne zanimaju. Jel ima nekih bitnijih razlika između navedene i nekih skupljih (osim većeg limita od 16GB, broju utora i slično što me ne zanima baš previše)?
2. Crucialov bx100 je nešto sporiji od 850 evo-a, ali i osjetno jeftiniji, čini mi se kao dobar buy.
3. Jesam dobro napajanje izabrao, vidim da dosta preporučujete Raidere/Hypere/Hexe, pa slobodno ubacite nešto drugo. Ugl pretpostavljam da bi ovih 550W trebalo biti dovoljno?
4. Isto tako se čini da su ovdje Zalman kućišta nekako najpopularnija, pa ni sam ne znam koji odabrati od toliko modela, R1, Z1, Z3, Z9000

.. Da li ima nekih bitnijih razlika među njima ili je to više onako estetski?
Eto isprike na podužem postu

i hvala unaprijed na prijedlozima.