View Single Post
Staro 03.01.2003., 02:52   #10
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Question RAID 2 diska i shetnja?

Citiraj:
Originally posted by Rivi-[Seti.hr]
Šta se tiče ladice, treba mi način prebacivanja velikog broja podataka dosta često na udaljena računala. Mislim, određeni disk bi jako često vadio iz svog kompa, a to ne mogu nikako nego ladicom ili čupaj kabele ručno.
E, ovo će malo teže ići. RAID, a ti bi čupao diskovlje van iz polja. Gle ajmo polako, znači imaš dva diska IDENTIČNE geometrije (glave, cilindri, ... isti model). Ako imaš RAID 1 onda dobijaš maksimum sigurnosti ali "pušiš" jedan disk, ako imaš 0 a ja mislim da ti je to cilje, onda imaš maksimalnu brzinu (skoro pa duplo, jedino 1+1=2 riješenje u PC svijetu su bile Voodoo2 u SLI, crkla nVidia radi ubojstva 3Dfxa) ali ako imaš 0 onda se pola podataka piše na jedan disk, a druga polovica na drugi dakle ako izvadiš jedan disk na njemu karikirano umjesto podatak piše p d t k, kužiš. BTW, u 0 ti je sigurnost podataka manja nego kada imaš samo jedan jedini disk u kompu. Dakle ako buš nanašao taj disk okolo ili će ti ga frendovi donositi šta će ti RAID jer nebuš imao win2k već win1k . Ak' ćeš 1 onda mali savijet, nikao staviti oba diska na isti kanal. Za po doma, u 0 nebuš niš dobio ako ti datoteke koje kopraš nisu poveće
Black Dragon je offline   Reply With Quote