Pošto sam se jučer odlučio za brisanje zadnje verzije win10 mobile i vraćanje na 8.1 kontao sam da bi bilo dobro podjeliti par dojmova.
Znači zadnji build instalirao sam 2,3 dana nakon sto je izasao. Malo sam se dvoumio jer mi je to daily driver mobitel no znatiželja je bila jača. U početku bio sam oduševljen jer je radio puno bolje od prijašnjih buildova i činilo se kao da je ovo prvi build koji je dovoljno stabilan za svakodnevno korištenje. Ispada da sam bio u krivu.
Moja L930 imala je katastrofalan battery drain, uredno sam ga morao puniti 2 puta dnevno a i to nekada nije bilo doboljno. Mobitel se znao na random zagrijavati do usijanja iako ja nisam nista na njemu radio. Performanse samog OS-a su bile ne konstantne. Nekada je stvarno dobro radio a nekada štekanje i loading/resuming spam za poluditi. Također aplikacije su bile nestabilne, malo malo bi crashale i nebi se htjele ponovno pokrenuti, neke od njih su bile sjebane pa neki featurei koji su prije radili sada nisu i tako.
Sve u svemu dosta dugo sam izdrzao na tom OS-u i nakon tog iskustva uopce mi nije jasno sta ce Lumia 950 i 950XL vrtiti. Ovaj win10mobile je trenutno u teškoj beti još. Bugovit je, spor, i hrpa aplikacija ce se trebati updateati da uopce radi normalno s njim(što je pitanje kod nekih appsa hoće li se dogoditi). Također još uvijek je i sam UI work in progress. Sve u svemu mislim da je Win 10 kao OS(sve verzije) jos zapravo debelo u nekom razvoju jer stvari jednostavno ne rade kako bi trebale. Ukoliko se do 2,3 mjeseca 2016 situacija ne popravi, mislim da mi sljedeci mobitel nece biti windows phone, sto mi je stvaro zao jer ih imam od Samsung Omnie 7 i prvog wp7.
Eto toliko od mene, rant over.