KINESKI SATOVI:
Obzirom da nisam dobio zadovoljavajući odgovor ovdje odlučio sam se na malo testiranje pa sam naručio nekih 6-7 automatika i desetak kvarcnih satova.
KVARCNI SATOVI:
Svi ovi satovi od par dolara su manje vise WYSIWYG, od kojih mnogi na metar udaljenost izgledaju sasvim prihvatljivo, ali s ne očekujte puno, od skidanja boje na metalni remenima, jeftino zveckanje, ogrebotine i nekvalitetno bojanje, otpale dekorativne kazalje, do ostecenih remena itd. Generalno funkcionalne dječje igračke koje možete kupiti i na placu.
S druge strane oni od bar desetak dolara navise (tesirano npr na infantry marki koja ima iste modele kao i skark watches shark army i drugi) solidni satovi.
Stiglo u svojoj kutijici, nekakva beznačajna jamstvena kartica, dok sam suzio remen skoro sam ga potrgao koliko je črvsto sastavljeno i kolega kojem sam prodao sat kaze da mu na poslu ne vjeruju da je kostao 100kn.
AUTOMATIK MEHANIČKI SATOVI:
Testirano: Kronen&Sohne, Winner i neka kopija Rolex Suba.
Cijena: max 200kn
Ovaj sub bio je najeftiniji ali je odmah narukvica (glavni pin savinuo) ispala, ok izgleda naravno za cijenu.
Winner 2 skeletona, već izgledaju bolje ali mehanizam i rotor se teze okreće od KSa i nekakva točkica ljepila se vidi na jednom rotoru. Također neki drugi modeli imaju samo dekorativne male kazaljke, generalno neloše.
Kronen&Sohne, dolaze u kutijici, (kao i Winner ovi su premda je pisalo Hong Kong došli iz Njemačke) najbolji mehanizam čiji se rotor sasvim fino kreće, kvaliteta isto ok, funkcionalne male kazaljke i sve u svemu vrijedi novce te najbolji kinez od testiranog. Ne računam Parnis u ovoj kategoriji.
Napomenimo da u slučaju neispravnosti skoro uvijek možete s prodavačem riješiti nešto.
P.S. Ovo nije detaljan review svakog sata (niti ću to pisati) nego kratki generalni zaključak