Citiraj:
Autor osspaljeni
Ama baš nikakve razlike u IZGLEDU igre osim što ti skasapi FPS na pola bio ti u svom apartmentu, u gradu, na selu, u kinu, na vrtuljku, u heistu, na misiji whatever.
Grass na Very high jednostavno zakolje FPS.
|
Neki dan sam prošao one nVidia upute za sve postavke u GTA V ... tu ima toliko postavki koje gutaju 5-10 frejmova, a vizualno se razlikuju jako malo.
Po nekakvoj slobodnoj procjeni, skoro svatko tko je držao na Very High ili Max te postavke, može dobiti barem 20-30% dodatnih FPS, bez ikakvog pretjerivanja. Ovo je razlika između podnošljive igrivosti (40-50 FPS) i vrlo tečne igre (60+ FPS).
Citiraj:
Budem Probao ovaj RadeonPro iako... kako ono kažu... 10 kuhara kisela supa ili slično :P
Već imam CCC i MSI AB i RTSS instaliran i sada i totalno nepotrebni Fraps čisto zbog nekih grafova koji ne dokazuju ništa i Aidu zbog monitoringa i sad neka stavim i ovo... Ne bu to bilo dobro...
|
Imam i ja nVidia Control Panel koji praktički ne koristim jer ustvari ničemu ne služi. Da ne dolazi sa driverima ne bi ni znao da postoji
RTSS isto dolazi sa driverima, ali njega praktički i ne pokrećem tj. nije mi u startup programima.
MSI AB koristim za sva mjerenja temperature/taktova/zauzeća, OC i kontrolu venta tj buke, tako da mi ne treba npr. Hardware Monitor ili AIDA.
FRAPS koristim za mjerenje performansi tj. frejmova, jer to u biti svi sajtovi i recenzenti koriste prilikom mjerenja performansi u igrama. Oni in-game benchevi su mi praktički beskorisni jer su unaprijed određeni i pokazuju neki beskorisni average FPS, dok mene npr. zanima što će se dogoditi sa FPS-ima u trenutku kada raznesem cijelo križanje puno policijskih automobila, dok se tenkom ganjam po centru. To nećeš vidjeti u average FPS brojci
Često niti min FPS ne pomaže, zbog prespore reakcije aplikacije, jer ti programčići mjere sekundu u kojoj je bio najniži FPS i onda uzmu prosjek u toj sekundi, a ja sa FRAPSOM izmjerim 50-60 vrijednosti u toj kritičnoj sekundi i dobijem SVE vrijednosti koje su se izmijenile u tih 1000ms. I na temelju toga znam da mi je u toj sekundi samo jedan frejm od njih 60 bio spor, dok je ostalih 59 bilo u normalnim okvirima.
Na temelju ovoga zaključujem da nije stvar do grafe (jer bi onda svih 60 frejmova u toj sekundi bilo sporo), nego do proca koji je u tom trenutku zatrpan overhead zahtjevima sa grafe. Podižem mu takt, te gasim sve programe koji uzimaju CPU ... i stvar funkcionira savršeno.
Ovo, sa običnim mjerenjem min/max/average FPS vrijednosti, vjerojatno nikada ne bi otkrio i sigurno bi potrošio 10 puta više vremena i živaca.
EDIT:
Sada samo treba utvrditi što te koči, CPU ili GPU takt. Usput pogledaj u task manageru da li ti nešto osim GTA zauzima CPU.
Ukoliko ni s ovime ne dobiješ što želiš, onda ide mijenjanje postavkli u igri ... ono sa Very High na High i slično.