•
Procesor: Intel Core i5-5200U Processor 3M Cache, up to 2.70 GHz Broadwell
•
Zaslon: 13.3" LED Full HD IPS 1920 x 1080 TouchScreen
•
Grafički sustav: Intel HD Graphics 5500
•
Radna memorija: 8GB Single Channel DDR3L 1600MHz (1x 8GB)
•
Tvrdi disk: 500GB 5400rpm Hybrid HDD with 8GB Flash
•
Optički uređaj: Ne
•
Masa uređaja: 1.67kg
•
Baterija: 43 WHr, 3-Cell Lithium-Ion Battery
•
Mreža: ne
•
Bežična mreža: da [802.11ac, Dual Band 2.4&5GHz, 2x2]
•
Bluetooth: da, Intel Bluetooth 4.0 adapter
•
AudioWaves MaxxAudio Pro, 2x speaker, digital microphone
•
USB podrška: 2x USB 3.0, 1x USB 2.0
•
VGA: ne
•
HDMI: da, 1.4a
•
Čitać kartica: da
•
Tipkovnica: EN/HR, backlit, integrated Touch Pad
•
HD Kamera: da, 720p
•
Boja: srebrna
•
•
Jamstvo: 36 mjeseci
•
Cijena: 8.075,00 Kn
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=n5jI-WrgDZs
LAN port nema, ali i to se može riještiti jer Dell ima USB 3.0 to Ethernet adapter koji se može nabaviti za $40, ali meni i to nije problem jer u zadnjih godinu dana stari laptop sam spajao kabelom 2-3 puta.
Ekran je odličan i Full HD dolazi do izražaja na aplikacijama koje su prilagođene, a dok druge izgledaju normalno kao i na manjoj rezoluciji.
Touch na ekranu je precizan i reagira vrhunski bilo da se koriste pristi ili stylus koji dobiješ. Tipkanje sa dvije ruke treba malo navikavanja na ekranu i tipkovnici jer je drugačiji raspored od tipkovnice koju sam imao. Tipkovnica i touchpad su meni jako dobri i ne čuje se klik jako kada ih se koristi, a posebno je tipkanje kada tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje.
Bude se i sama palila kada je tamnije u prostoriji, a gasi se kada ne tipkaš da štedi bateriju.
RAM, HDD i bateriju se može zamjeniti ako se skine zadnja stranica koju drži 10 šarafa. Nova original baterija je oko 50-60 $.
Cijelo vrijeme ima oko 3-4 GB RAM slobodno, tako da sad i nisam siguran hoću li u dogledno vrijeme stavljati više. HDD je brz i tih što mi je super, a boot windowsa bude ispod 10sec. Otvor za ventilator se nalazi na zadnjoj strani i u 80% slučajeva skroz lagano puše, pogotovo kada se koristi na bateriji i uopće nisam primjetio probleme sa puhanjem što neki spominju na netu s njim nakon što sam uklonio Mcaffe Internet security. Blesavo korištenje resursa i zagrijavanje!
Za brisanje ekrana koristim onu malu krpicu što se briše i mobitel.
Prebacivanje u tablet je lagano i koristi se bez problema na taj način, ali sam uređaj ima 1.6 kg tako da ga se mora držati sa dvije ruke ili ga držati na podlaktici lijeve ruke dok se tipka desnom. S obzirom da je ekran odličan korištenje u tablet, tent ili prezentacijskom modu je odlično.
Baterija mi traje cca 9 sati sa laganim korištenjem (surfanje, koji video na youtube, tipkanje na netu, uređivanje dokumenata itd..) Nekakva sredina je 6-7 sati sa više korištenja. Naravno sve to zavisi kako ga se koristi, ali dosta rada na njemu baterija drži 5-6 sati bez problema.
Kućište je od plastike ali je super obrađeno sa zaobljenim rubovima što je super prilikom tipkanja ili korištenja u tablet mode. Vanjske stranice imaju nekakvu gumiranu površinu što omogućuje da ne bi iskliznio iz ruke.
Ja sam jako zadovoljan!