Napokon sam kompletirao HTPC, složio ga i istestirao.
Pa evo da napišem po koju ako je netko zainteresiran za nešto slično.
Na kraju sam se odlučio na
AMD 5350 procesor (25W) u kombinaciji sa
ASROCK AM1B-ITX matičnom pločom.
Polovno me ispalo točno 400kn što smatram stvarno odličnom kupovinom. Sve sam to potrpao u (za ovakav sistem) jako prozračno kućište - Silverstone lc10s-e
http://silverstone-usa.com/images/Si...TPC/LC10-S.jpg s tim da moj ima i dodatan display u sredini kućišta.
U njega sam još drmnuo 3 HDD-a i 1 Blu-ray player. Napajanje je overkill, ali morao sam ga uzeti jer mi je bila predobra prilika za kupiti ga, Fractal Tesla 500W R2 80+ gold. No hajd, bar je apsolutno tiho i učinkovito

Kao OS sam stavio Windows 10 pro.
Moji zahtjevi za matičnu su bili da ima barem 4 sata3 konektora (ova matična je jedina koju sam našao a da ima preko 2), USB 3.0 i HDMI. Procesor i pripadajuća grafička kartica mi ne trebaju gurati ništa osim video playback-a mkv 1080p sadržaja, Blu-ray filmova, te 3D Blu-ray filmova, od igara samo da tu i tamo neki platformer može progurati.
Uz navedeno komp mora biti stabilan da radi 24 sata dnevno kao server za podatke za cijelo kućanstvo i kao torrent mašina. Te da po rasporedu uploada najvažnije foldere na cloud.
Ovaj komp radi upravo sve od navedenog i to bez greške, troši kao upaljač, ne grije se ni pri malo jačem loadu a kamoli dok je 90% dana u polu idle modu - spusti se na 800MHz i meditira uz torrente (temperatura mu je uglavnom doslovno kao i ambijentalna u tom trenutku, eventualno stupanj ili 2 više

).
Pri reprodukciji videa nisam primjetio niti najmanje zastajkivanje pri niti jednom formatu, računajući 3D Blu-ray. Probao sam sve osim 4k videa.
Tako da od mene ocjena 5/5!