Citiraj:
Autor captainvuki
Tribala bi mi preporuka za HTPC konfiguraciju za dnevni boravak. Namjena je igranje igara u 4k rezoluciji
|
Ovime si u biti pola budžeta potrošio na grafu. Cca 5500-6000kn ...
Citiraj:
Triba mi usb 3.1 ulaz i sta vise usb 3.0 ulaza
|
A ovo u prevedenom znači 1700-1800kn za matičnu ploču.
Socket 1151, USB 3.1 (Type-A i Type-C), M.2 utor (PCIe 3.0 x4), 8x USB 3.0, uATX gabariti. Ukratko,
Asus Maximus VIII Gene i i5-6600K CPU.
Citiraj:
i HDMI 2.0 verzija sa podrskon za HDCP 2.2.
|
U prevedenom - nVidia VGA. S obzirom na 4K gaming ... to je GTX 980 Ti sa referentnim coolerom koji izbacuje topli zrak iz kućišta (zbog uATX kućišta manjih dimenzija). Nešto poput ove
MSI, koju i sam koristim - preporuka. Jedno malo upozorenje, koliko god da je jaka ova grafa (čak i sa OC-om), pri ovoj 4K rezoluciji će se neke postavke/detalji u igrama morati malo olabaviti.
Citiraj:
Bitno mi je da kuciste izgleda sta jednostavnije(ravne linije),kuciste micro atx ili mini itx
|
Pogledaj si Silverstone
Grandia seriju. U biti je samo pitanje da li preferiraš otvorene front konektore (USB, audio) ili da su pod poklopcem.
Za dostupnost se raspitaj u Uzishop-u tj. da li može ići po posebnoj narudžbi.
WD Red 2TB WD20EFRX i 2x 8GB DDR4 2133MHz (npr. Crucial ili Kingston).
Citiraj:
isto tako vec iman blu-ray snimac i triba mi kuciste da snimac moze stat unutra(LG BH16NS40).
|
Silverstone Grandia serija ima 5.25" slotove tako da ne bi trebalo biti problema, a za napajanje npr. Fractal Design Integra M 650W modularac.
Citiraj:
Mogu potrosit najvise 12000 kn(ne uracunavat u to Samsung SSD,on ide vanka ovoga).Triba mi najjeftinija konfiguracija,a da zadovoljava zahtjeve koje san napisa.
|
Problematičan je 4K gameplay ... nerijetko je ovo vrlo skup sport, pogotovo u kombinaciji sa USB 3.1, M.2 i malim dimenzijama cijele konfiguracije, tako da je ova konfa na rubu te cifre. Doduše ide 3% popusta za PCE članove u UziShopu.