Citiraj:
Autor osspaljeni
Evo s mojim postavkama.
|
Evo ga, ovo su tvoji frejmovi tijekom gameplay-a:

Koliko vidim, ovdje nemaš 60FPS limiter uključen, što ustvari stavlja velik teret na GPU, a nemaš nekakve pretjerane koristi od ovih 70+ FPS područja.
S druge strane kao što vidiš, average ti je 55 FPS (srednja isprekidana linija), ali imaš česte padove ispod 40FPS što je vjerojatno uzrokovano nepotrebnim rendanjem iznad 70 FPS. Npr. jedan frame izrenda jako brzo (80-90 FPS), a onda drugi znatno uspori (<40 FPS) jer je grafa prezasićena (a i potrošnja i zagrijavanje je povećano).
Znači idealno bi bilo da je što manje ovih plavih točaka tj. iznenadnih padova ispod npr. 40-45 FPS. Drugim riječima, globalni prosjek od 50-60 FPS ne znači ništa, ako su česti ovi brzi padovi ispod 40 FPS-a jer se to osjeti kao naglo i kratkotrajno trzanje u igri, a što je recimo prilikom potjere u gradu i brzih promjena smjera, iznimno iritantno.
Ovo sam uspio na svojoj konfi izbjeći gašenjem svih ostalih aplikacija prije pokretanja igre, dizanjem takta proca (3.6 -> 4.2 GHz), te stavljanjem 60 FPS limitera koji uklanja nepotrebnu količinu frejmova u sekundi (stabilnih 50-60 FPS, bez naglih padova, je sasvim dovoljno za ugodan gameplay). Ovako ti to izgleda na konfi iz potpisa:

Praktički svi frejmovi su zgusnuti u području 55-65 FPS, što prilikom igranja u gradu (popodnevni sati) izgleda vrlo glatko i tečno, čak i pri brzim prolascima po križanjima, te npr. policijskim potjerama od 5-6 vozila i 2 helića, kroz centar grada.
Da stvar bude bolja, grafa se manje grije, manje troši i manje buči
Uglavnom probaj sa stavljanjem limitera i dizanjem takta procu, te gašenjem svih ostalih programa (koji koriste CPU) prije pokretanja GTA, pa provjeri kakav je osjećaj tj. razlika prilikom igranja. Ukoliko se još uvijek pojavljuju nekakvi padovi FPS-a i stutter, onda se malo poigraj sa postavkama u igri (smanjivanje nekih detalja koji vizualno ne utječu puno, a znaju uzeti po 10-20 FPS-a). Kolega u postu iznad mojeg je stavio vodič za podešavanje svih ovih detalja, pa si pogledaj kada stigneš.
Btw za kreiranje ovih grafova sa svim frejmovima koristim
FRAFS Bench Viewer - samo je potrebno napraviti drag & drop ovog Frametimes CVS fajla u FRAFS Viewer, a on ti kreira krivulje za trajanja svakog frejma tj. količinu FPS-a u svakom zabilježenom trenutku prilikom benchanja FRAPS-om.