Znam na što
FRipper aludira, radi se o različitom rješavanju draw callsa nvidije i amd gpu u dx11 opisano
ovdje dolje (što nvidia bolje radi u dx11)
Citiraj:
In short, Nvidia's driver is processing the same draw calls much more efficiently than its AMD equivalent, maintaining high frame-rates and leaving more CPU resources open to the actual game logic.
|
Citiraj:
Firstly, not only is AMD's single-thread performance slower, but the driver has very little - if any - optimisation for multi-core CPU architectures. Nvidia is faster and it can scale its load over three threads.
|
, te u dx12 (što više leži amd-u) opisano
ovdje
U ovom linku gore su zapravo odgovorena neka pitanja iz prethodnog linka, razlog leži u različitoj arhitekturi tj. različitog rada, te kad se osvrnemo razlog amd-ovog uvođenje mantlea dobiva smisao, kao i to zašto favoriziraju dx12
I sam sam dogovarao neke testove sa jednim youtuberom, samo se radilo o phenomima sa 280X i GTX 770, ali je propalo
Međutim nagađam da nije to baš tako često kao što fripper misli (da fx mnogo bolje radi sa recimo gtx 970 nego R9 290/390), jako ovisi od igre
Recimo u Shadow of Mordor i Tomb raider (imaju in game benchmarke) ne očekujem da će toga biti. Uglavnom objavite rezultate jer i mene zanima baš. Bilo bi dobro kad bi u igri u kojoj se ta razlika pojavljuje, testirati u win7 i win10, jer amd gpu u win10 imaju navodno bolje riješene dx11 drivere