Tema: GTA V
View Single Post
Staro 29.09.2015., 23:16   #2159
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
Nekužim što neradi ova fora u CCC.
Samo limiter upaljen nema efekta...
Probao sam u globalu upaliti Wait for vertical refresh i taj framerate limiter... ništa
Probao sam ručno dodati GTA5.eve, upaliti Wait for vertical refresh i limiter, opet ništa...

Ima li veze sa time što koristim MSI AB za OC ?

Usput neznam što sam bio sprčkao pa mi je framerate drastično opao, ali sada mi je i Particles quality na High i imam 50-60 FPSa nonstop.
Ok, prvo da usporedimo postavke u samoj igri:
Rezolucija: 2560x1440 (kod tebe je 1080p, što bi tvoja grafa trebala normalno vrtiti)

FXAA: On
MSAA: Off
vSync: On
Population density: Max
Population variety: Max
Distance scaling: Max
Texture: VH
Shader: VH
Shadow: H
Reflection: VH
Ref. MSAA: Off
Water: H
Particles: VH
Grass: H
Soft shadows: Softer
Post FX: VH
Motion blur: Off
DoF: On
Anisotropic: x16
Ambient: H
Tessellation: H

Advanced graphics: sve off
Probaj sa ovim postavkama odvrtiti FRAPS frametimes bench dok igraš, pa okači frametimes excel datoteku ovdje.

Ovako ti to izgleda kod mene (CPU @4.2GHz, VGA stock):

Znači ove plave točkice su svi generirani frejmovi od strane VGA i to u svakom trenutku igranja, a najviše (~95%) ih se nalazi na average liniji od 60 FPS. Ove poraste preko 60 FPS Adaptive vSync brzo ispegla, a za ove padove je zaslužan HW tj. snaga CPU + GPU. Obični mjerači FPS-a ovo vide kao prosjek od 60FPS, ali ne mogu zabilježiti ove trenutne padove (ono što ti u igri osjetiš kao trzanje). Čak ni oni koji mjere min. FPS najčešće ne zabilježe ove brze i kratkotrajne padove.

Btw ovo je mjereno pri vožnji isključivo po gradu (od semafora do semafora) i to po popodnevnoj "špici" uz gust promet i velik broj ljudi na ulici.

Sve ostale aplikacije poput browsera, torenta, AV-a su ugašene tijekom mjerenja, osim naravno FRAPS-a.
dh41400 je offline   Reply With Quote