View Single Post
Staro 29.09.2015., 14:11   #5573
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Znam da stalno naklapam o Nexus6 kojeg posjedujem, ali to je jedino na što se mogu referencirati i što vidim iz prve ruke (uz Sammy A5).

Kod N6 se davno uočio problem "halo efekta" kod korištenja full cover stakala. XDA forum je pun primjera, a radi se o neujednačenoj završnoj obradi među pojedinim uređajima, tj. poliranju stakla. Navodno je nemoguće dobiti 100% identičan rezultat prilikom proizvodnje tih takala. Ono je na svim rubovima zakrivljeno (radijus neusporedivo manji od Edge S6), ali ta zakrivljenost je uzrokovala da ova zaštitna full cover stakla na rubovima ne prijanjaju dobro na ekran. Zapravo je izgled bio identičan kao da si krenuo lagano skidati staklo, a kako se ta pojava prostirala cijelim rubom, onda su to nazvali "halo efekt" ili "aureola".

Kakvo je stanje s edgeom ne znam, ali dobro provjeri.

Na preporuku ljudi s XDA kupio sam novu verziju Nillkin tempered glass za N6.
Staklo prijanja na telefon samo na području LCD-a, dok je ostatak u zraku, tj. rubovi nisu zalijepljeni.
Ostao sam neugodno iznenađen takvim rješenjem, i mogu priznati da mi je više pasala ona prva verzija Nillkin stakla iako je imala halo.
Pod ovu ulaze prašina, rubovi stakla se vrlo lako okrhnu. Baš mi se neki dan dogodilo da sam (najvjerojatnije) stavio mobitel bočno u autu u pretinac pod naslonom za ruku, ali na ključ. Nisam ga bacio, eventualno energičnije odložio, no dočekala me krhotina od 1mm na staklu.

Inače što se kvalitete stakla tiče mogu samo reći da sam zadovoljan, nakon 6 mjeseci sam ga zamijenio jer je dosta ogrebotina već bilo na njemu, ali zato sam ga i kupio da ga ne štedim

Sve u svemu, Nillkin je super, ali pripazi na te zakrivljene rubove