Citiraj:
Autor osspaljeni
Meni ovo ne pomaže. Ako ugasim VSync u igri i upalim ovu opciju onda mi se lomi slika.
Uglavnom ovako izgleda impact GTA V na mojoj konfi:
1920 x 1080
MSAA: X4
Post FX: High (inače dobijem artifakte u donjem lijevom kutu)
Reflection MSAA: X4
Shadow / Reflection: High
Grass Quality: High
Sve ostalo je na max postavkama, advanced graphics je također sve upaljeno.
Ne da grafika više od ovoga.
FPS je konstantno između 50 i 60, rijetko kada padne ispod 50.
|
Ukoliko ti se lomi slika na ovim postavkama, onda ostavi vSync upaljen i podesi postavke na kojima ti se inače najbolje vrti ova igra tj. na kojima inače igraš, jer ni meni na ovakvim MSAA postavkama igra nije baš nešto (iskreno, ni ne patim za MSAA).
Bilo bi dobro da izvrtiš FRAPS Frametimes bench (F11 za pokretanje i F11 za prekid testa) prilikom igranja u najzahtjevnijim scenama (po danu, u gradu, u gužvi na križanjima) kroz što duži period, te okačiš ovdje onu frametimes excel datoteku koja ti se kreira u C->Fraps->Benchmarks

Usput, za takve postavke stavi i isti ovaj SS koji si stavio prošli put (zauzeće CPU/GPU itd.), pa ćemo lakše vidjeti što se događa prilikom igranja, jer na ovim postavkama na kojima su trenutačno očito ubijaju i CPU i GPU tj. ne mogu baš to oni izgurati najtečnije.
Citiraj:
EDIT:
Ako ugasim VSync i stavim MSAA X8 ne primjećujem lomljenje slike ali mi FPS pada na 35 do max 50 FPSa.
Nisam siguran da li je igrivo na ovim postavkama.
Također razlika u Grass Quality između High i Very high je u 20-30 FPSa sa mojom grafikom :/
|
Pri ovakvim postavkama vjerojatno nikome igra nije tečna, jer to jako stavlja naglasak na GPU tj. njegove sposobnosti.