View Single Post
Staro 27.09.2015., 22:17   #267
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor NeooS Pregled postova
Zanima me ovo: Kad sam uzeo Lumiu 640,dobio sam punjač uz nju od 750mAh.
Nisam ni jenom probao s njim puniti (ostao zapakiran) nego sam uzeo od HTCa 8S punjač (1A). Žena ima 1.35 A punjač za Acer Liquid Jade Plus koji ima mogućnost brzog punjenja. Ono što me zanima je ako punim tim punjačem HTCa ili pogotovo ovim Acerovim koliko i da li mogu uništiti bateriju na mobu? Jer ovaj moj nema specificiranu mogućnost brzog punjenja (pod tim se valjda misli na drukčije koncipiranu bateriju ili šta?).
Obzirom na jaču struju i na to da ga napunim stvarno brže pa nekad kad moram hitno napuniti mob poslužio bih se tim Acerovim ukoliko mi ne ubija bateriju.
Mozes bez brige punit L640 i sa punjacem koji daje i 2A, jer ne odredjuje punjac kojom jacinom struje se puni baterija, nego kontroler u mobu/bateriji.
Dakle, punjac ne moze biti pre jak (punit prejakom strujom) nego samo preslab. Ako je preslab, onda ce punit dulje vrijeme slabijom strujom, ili ce te mob upozorit da je punjac preslab.

Btw, baterije kapaciteta 2,2-2,6Ah (kao tvoja) danas se najcece normalno pune strujom od 1A (+/-10%), pa je punjac koji si dobio uz L640 daleko preslab za normalnu duljinu/trajanje punjenja. Adekvatniji bi ti bio Nokijin punjac AC-60E koji daje max struju od 1,5A. Takav punjac dolazi uz L640 u americi, a kod nas uz skuplje modele kao L830... Inace, bilokoji dobar punjac koji daje 5,1V i 1,2-1,5A ce ti biti dobar izbor, a taj koji spominjes od Acera je sasvim dostatan.
Prezime je offline   Reply With Quote