View Single Post
Staro 27.09.2015., 20:29   #703
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Velim ti, možeš ti to napraviti sa karticom od 1000kn. Pitanje je samo za koliko vremena. A nema gorega nego kad ti šteka model. Stvar mora raditi glatko, sa što više detalja upaljenih.
Ja ti iz svog iskustva mogu reći da sam nešto na pravom workstationu napravio za 2h, dok mi je na preslabom računalu trebao cijeli dan, usto sam se i užasno iznervirao. Pomnoži to sa minimalno 30€ po satu i vidjet ćeš zašto se to uzima. A tvoj OEM ti je dao rok od 6mjeseci za završetak projekta i njega ne zanima imaš li ti dobro računalo ili ne.

Naravno, ako se rade više-manje srednje složeni modeli, onda je svejedno. Današnja desktop računala su jaka, grafičke također. No netko tko živi od toga, kao što Bubba kaže - brzo će ga isplatiti i bit će mu to najmanji problem kao investicija.

Velika većina HR firmi igra na tu kartu - rade jednostavne modele, alate ili slično. I svi imaju desktop računala do 1000€ više manje, sa običnim grafama. I uspjevaju ljudi/firme.
No odi u firmu povezanu sa automobilskom industrijom (tu imam najviše iskustva na prostoru bivše Jugoslavije) i vidjet ćeš da su 90% na profi workstationima koje se svake 2-3 godine mijenjaju sa novima.