Citiraj:
Autor slavonac90
Ljudi kako vam se ponaša igra sa uključenim v syncom? Ja kada ga uključim u ajmo tako reći zahtjevnijim scenama fps mi padne na 30, ako je isključen onda ta razlika bude nekih 10-ak fpsa, a ovako s nekih 50-60 bubne na 30 što se naravno osjeti u igri. Ista stvar je i u FC 4 i Dying light pa ga stalno držim off igrama ali me malo počeo nervirat screen tearing pa me zanima jel to do igara ili do mog kompa(točnije grafe).
|
Sličnu stvar sam primjetio, samo što mi FRAPS to nije registrirao u min FPS-ima, pa sam tražio okolnim putem (guglanje uzroka, drivera, patcheva, VRAM-a, virusa, temperatura, CPU/GPU zauzeća, itd.). Temperature <65°C, zauzeće ispod 70%, nema virusa, dovoljno VRAM-a i RAM-a. Ukratko, dobrih par dana istraživanja
I također sam, kao i ti, došao do VSynca tj. Adaptive VSynca, koji bi trebao ograničavati grafu da ne renda preko 60 FPS-a, a da se ispod te granice ne miješa.
Na kraju mi nije vrag dao mira, pa bacih oko na Frame times statistiku tijekom igranja:
Sve je super dok (ponekad) ne bih došao u grad na zakrčena križanja puna automobila i ljudi, a onda se pojavio takav stutter i lag (100+ ms) da čovjek poželi izvesti jednog supermena kroz monitor
I onda slučajno naletih na video koji spominje jedan stari alat - nVidia Inspector, a koji ima jednu zgodnu opciju ograničavanja frejmova bez potrebe za pokretanjem vSynca. I od tada nema više laga tj. višestruko su se smanjili ovi peakovi:
Koliko sam razumio, po stranim forumima se spominje zakrčenje CPU-a pri dolasku na zgusnuti promet i visoku količinu aktivnosti, a grafa u tom slučaju overheadovima zatrpa CPU. Čini mi se da je ovo tip situacije u kojima bi novi DX12 trebao osjetno pomoći, a do tada se korisnici moraju sami snalaziti.
Uglavnom, krajnji rezultat je zacementiranih 60 FPS, lag ispod 40 ms, CPU zauzeće palo za nekakvih 10-ak %, a čak su i temperature niže par stupnjeva