Nitko ne prica o ovom malom
cudu . Cijena nije puno veca od Intel Compute Sticka, a dolazi s 4GB rama i 128GB SSD-om. Ima ga kupiti i kod
nas , a ima i jaci model ali kao barebone je cijena malo jeftinija (kad se doda 4GB i SSD cijena skuplja za nekih
200 kuna.
Slabiji je fanless dok ovaj drugi jaci ima venitlator. Postoji jos i verzija s pentium verzije N3700 (nesto slabije od i3 valjda), ali ga nigdje nisam nasao kod nas za kupiti.
Ono sto mene u svemu tome interesira, da li taj mali mini pc ima HDMI passthrought DTS zvuka. Imam stari reciver koji nema HDMI ulaz, pa onda moram imati na HTPC-u ili digitalni opticki audio izlaz kojeg ovaj mali mini pc nema, vec mu treba neki toslink koji ce ukljuci u port gdje je audio jack, ali sam negdje citao da se tako dobije samo stereo. Na sadasnjem HTPC-u 8 godina starom mi recimo ne daje HDMI zvuk na LCD-u, dok na plazmi radi bez problema, pa se bojim da ne kupim macka u vreci

, jel ovo malo cudo je jedno 10 puta brze od moje stare kante koje tako reci ne moze niti pokrenuti 1080p (Nvidia 128MB graficka integrirana).
Zapravo ovaj slabiji bi uzeo starcima u spavacu sobu

da se maknu od SmartTV-a i HTPC-a gdje stalno gledaju turke pa se ja moram patiti na maloj 42" plazmi u svojoj radnoj sobi gdje nema kucnog kina i gledati crvene tockice na ekranu >_< (pokvaren godinama, ne isplati ga se ni popravljati), a kasnije bi uzeo neki jaci model za sebe, vjerojatno taj N3700.
Vidim po razno raznim portalima da svi imaju problema s tim zvukom, dok im recimo na openelecu za kodi radi sve uredno (ne da mi se gnjaviti s tim malim linuxom jer mi treba i web browsing kojeg openelec nema, bar mislim), pa bi stavio win 7 kao najsigurniji sistem, a ako nema drivera za njega onda win 8.1.
Nije bash pitanje vezano za Kodi, ali vidim ovdje na temi da se najmanje o njemu prica

.