View Single Post
Staro 26.09.2015., 15:55   #16
Mr. Nice
Premium

Mr. Nice's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Moja preporuka:

Meni osobno su najdraža video predavanja. Zavališ se pred lap / TV i laganini slušaš.
Trainsignal i CBT Nuggets - favoriti. Ima ih još dobrih.

Preporuka krenuti od "CompTIA A+". Kreće od osnova hardvera za koji kažeš da ti više leži, ali naravno poveže se i sa nešto softvera / driveri i sl. Ništa komplicirano, ali taman da imaš temelje da nastaviš dalje.

Odslušaš sva predavanja i vjerojatno imaš dovoljno znanja da čak i odeš polagati ispit pa dobiješ i certifikat. Nije neki spektakularni ali kada ćeš tražiti posao vrlo dobro dođe.

Nakon toga imaš temelje za dalje a i dosta znanja da i sam znaš u kojem smjeru želiš nastaviti dalje.

Što se tiče googlanja - OK ako znaš što želiš i što tražiš, ali ako "počinješ" - nema smisla, tj izgubit ćeš užasno puno vremena i načitati se i podosta gluposti po raznim forumima. Tko kaže da sve što piše na raznim forumima ima smisla.

Sumanuto rastavljanje kanti - odslušaš dio "A+" predavanja pa ti bude jasnije što si to iščupao iz neke kante ili laptopa, a znati ćeš i kako, zašto i što radi ...
A možeš i odmah čupati dijelove i čuditi se što je to.

OC - pa i to je lakše nakon što pohvataš osnove BIOS-a s nekog predavanja. CBT ima baš jedan video o BIOS-u. Nećeš biti guru ali će ti puno toga nakon 45-60 minuta biti jasnije.

Razmisli što želiš i napravi si najoptimalniji plan kako do toga. Brijanje s raznim terminima samo da bi bio faca ne dovedu baš daleko ...

Ne bih želio da ovo ispadne neko "pametovanje" to je samo moje razmišljanje, a ima "neko vrijeme" da sam završio srednju

Tako nekako ide u praksi