Kao što neki od vas već znaju, prije 3 dana sam osvojio ganz novi
i5-6600K i htio bih si sklopiti neku legitimnu konfu za iduće ~4 godine s njim kao središnjicom.
Komp bi se koristio za all around use (multimedija, igre, word processing (

), nešto programiranja te kodiranja i multitasking).
Max max budget s kojim raspolažem je 8500kn (volio bih da je to manje) i tu bi bili: monitor, konfiguracija (
bez navedenog procesora!), tipkovnica, miš i podloga.
Ja sam ovo složio:
Asus Z170-A
Cooler SCYTHE Mugen MAX
8GB KINGSTON HyperX Fury DDR4 2666Mhz
Sapphire NITRO R9 380 4G GDDR5
WD Caviar Blue 1TB
OCZ ARC 100 240GB
ANTEC GX300, window
Ventilator ANTEC TrueQuiet, 120mm, plavi LED, 600 - 1000 rpm (naprijed za usis zraka)
ANTEC True Power Classic 550W TP-550C
TP-Link TL-WN851ND Wireless N PCI Adapter 300Mbps (2.4GHz) (treba mi ovo jer se spajam putem WiFi-a na router koji je kat ispod i na vrlo neugodnoj poziciji)
Tipkovnica + miš COOLERMASTER Octane, HR layout, USB
Podloga za miš Sharkoon 1337 Gaming Mat XL
Acer B246HYLAymdpr 24" LED Monitor, IPS
~8400kn
Proc bih htio ocati na ~4.5GHz pa me zanima je li u redu kombinacija ploča + cooler (SLI i CF-ovi, 16SATA portova i slične điđe miđe me na ploči ne zanimaju, samo dobar OC potencijal, da je ATX formata i da izgleda seksi. Za cooler me zanima da je sposoban dobro hladiti, da je što tiši, dobro izgleda i da ga je lako instalirati)?
Razlike u cijeni između 2133 i 2666MHz RAM-a su male pa radije 2666, ili ipak ne?
Kućište ovaj Antec ili Zalman R1?
Zalmana sam vidio uživo i lijep mi je, a po recenzijama je odličan bang for buck, ali sam nedavno vidio za Anteca puno lijepih stvari, čak da je i bolji od R1 pa nisam previše pametan po tom pitanju.
Napajanje ovo ili neki FSP Hyper/Raider od 600/700W najviše ako mi clockani proc i eventualna iduća grafa koju nabavim budu žderali 500W u full loadu?
Postoji li neka bolja WiFi kartica za do 200kn i ima li bolji izbor za neki monitor od 23/24'' od ovog Acera koji mi je malo preskup (~1500kn)? Smatram da bih se zadovoljio i nekim AoC-om od 1200kn.