Citiraj:
Autor tomov
Koji račun i garancija?  Ako se pokvari šalješ u Kinu. Nema tu neke garancije osim njihove dobre volje da ga u prvoj godini poprave.
|
Nije toliko stvar garancije koliko racuna s kojim necu imati problema na poreznoj ako me ikad procesljaju.
Stvar je da imam obrt na sebe koji je u sustavu PDVa. S obzirom da imam 3 izlazna racuna mjesecno sam radim racunovodstvo.
Dakle ideja je da dobijem racun, ali mi je onda bitno da je na njemu navedena stavka PDV jer onda po toj osnovi mogu odbit PDV.
Tako da ako ga uzmem iz Kine onda od Carine dobijem racun di pise da sam platio PDV (tako je netko iznad naveo) i u tom slucaju ga mogu odbiti. Ali ako od DHLa ne dobijem racun sa stavkom PDV onda nista od toga. Mogu i dalje uzeti na obrt ali PDV nigdje nije naveden i ne mogu ga pravdati.
I sad kalkuliram kolika mi je razlika izmedju uzimanja DHLom i obicnom postom. Ako je DHL skuplji 50-100kn (kad odbijem PDV i sva ostala davanja) onda necu cekati 30dana da mob dodje normalnom postom. Ali ako preko DHLa ne dobijem racun kojim mogu pravdati PDV onda mi je DHL puno skuplja opcija.
Vjerojatno sam to sve odmah trebao ovako napisati pa bi bilo jasnije.