Citiraj:
Autor Eladio
e super,
tresla se brda rodio se miš, nema nikakve posebne prednosti kad je u pitanju AMD po ovom testu.. ..to me bas interesiralo.. 
|
Postoji jedna prednost koja je djelomice vidljiva iz tih grafova ... rezolucije do 1080p tj. niže od toga, sa procesorima sa 4 ili manje jezgri profitiraju na AMD kartuljama tj. barem na ovima na kojima su provedeni ti testovi.
Citiraj:
ovo je neki rezime, evo c/p :
Even older cards that support DirectX 12 such as the Kepler and GCN 1.0 generations such as the GeForce GTX 680 and Radeon HD 7970 still hold up in the DirectX 12 benchmark at 1080P as shown by Anandtech but their benchmarks also prove that the minimum requirement for DirectX 12 gaming at 1080P with 60 FPS is at least the GeForce GTX 970 or the Radeon R9 390 graphics card inside your PC."
|
Ovo je možda naznaka velikih promjena ... nadam se da buduće DX12 igre također neće zahtjevati toliku HW moć, jer bi se lako moglo dogoditi da kroz narednih 1-2 godine ništa od današnjeg HW neće moći tjerati te naslove :/
Citiraj:
Autor Eladio
..ali ima jos jedna zanimljivost vezana za dx12 , koliko vidim svejedno imao ti I3 , I5 ili I7 proc, na 1080p + sve vrti vise manje "isto" 
|
Kada sam uzimao i5-icu (umjesto i7) nekako sam se nadao da će se tako nešto i dogoditi u budućnosti. Što se 1080p/1440p tiče, sada smo dobili i potvrdu
Jedino ne znam zašto se toliko forsiraju 4K testovi u recenzijama takvih setupa, jer tih 30FPS praktički nikome ništa ne znači.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
U extreme tech testovima je fury x bolja/al pari sa 980Ti, a i 390 (non x) od 980, ali kod ostala 3 sitea nije tako
|
ExtremeTech je u tom testu imao nekakvih problema sa frekvencijama procesora (koji je radio na 1 GHz

) tako da te rezultate ne bih shvaćao previše ozbiljno, pogotovo s obzirom da su ostala 3 sajta dobili poprilično drukčije rezultate.
Što se ostatka grafa tiče, AMD je trenutno u prednosti, barem djelomičnoj, dok po običaju ne izađu novi driveri sa ozbiljnom podrškom za DX12. Do tada, strpljen spašen.