View Single Post
Staro 01.10.2005., 19:46   #12
Ramses_III
kapetan Janez Ibrahimovič

Ramses_III's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Originally posted by ivek12
Ako si pak imao win98 na nekoj drugoj particiji ili na nekom drugom disku (znaci da nije bio C i da su ti na C ostali ntdetect.com i boot.ini) i da ti je xp na C, onda se ovo svodi na instalaciju win98 na neku particiju/disk te, sad ponavljam:

Jos ti treba kopija boot sectora od win98. Otvori notepad i tocno ovako pisi otpocetka:

L 100 2 0 1
N C:\BOOTSECT.DOS
R BX
0
R CX
200
W
Q

i spremi ju kao 'read.scr' na sistemsku disketu. Zatim podignes komp sa sistemske diskete koja ima 'debug.exe' program (obicno svaka ima), te u komandnoj liniji napisi slijedece: 'debug <read.scr' i lupis enter. Nakon toga ce postojati bootsector za win98.

Zatim samo otvoris (ne kreiras novi) boot.ini sa C i tamo podesis slijedece:

'timeout=z' gdje stavi za z bilo koji broj: to ce ti biti broj sekundi pokazivanja boot izbornika (preporucam 30)
pod '[operating systems]' dodaj liniju ispod svega 'multi(0)disk(x)rdisk(0)partition(y)' gdje su ti 'x' i 'y' prije opisani brojevi. Zatim ju spremis i to je to.

Ako nista ne upali onda si jednostavno osuden na reinstalaciju svih windowsa.
Nisam vidio taj tvoj post, taman sam bio pisao prijašnji.

znači, ukratko:
pošto imam na C (i D) particijama XP, stavljam na E, na boot disketu stavim "read.scr", pokrenem debug i editiram boot.ini. Jel to to?

Ovo je moj boot.ini

[boot loader]
timeout=5
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional Primary" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional Secundary" /fastdetect
Ramses_III je offline   Reply With Quote