Citiraj:
Autor Mirkopoter
Valja li išta antena od nekih 80-ak cm?
|
ajde, da ja sheram dalje iskustvo i preporuke sat-plus foruma jer sam i ja sam prije nekih godinu dana bio u istoj situaciji kao ti.
prvo, oprema je bitna. neces to moci sklopiti samo tako za maxTV satelitski, jer nije su samo da je to 16E, Eutelsat kao takav samo problem.
prvo, t-com emitira preko tri transpondera (necu objasnjavati sto je transponder, googlaj) i sva tri su poprilicno slaba. to sto ces naci vise nego zadovoljavajucu jacinu i kvalitetu na nekom free kanalu na Eutelsatu, to ne znaci da ces automatski imati kako treba maxTV. jer ponavljam, ova tri transpondera su na nekih (osobna procjena) 60-70% od jacine vrlo dobrih do odlicnih transpondera koji emitiraju free kanale.
kojih ja imam itekako puno, jer sam si slozio sistem Hotbird 13, Eutelsat 16 i Astra 19.2E. i sam po sebi je Eutelsat slabiji satelit od ova dva, kada si zaracunas jos da su im transponderi slabi, bolje idi na veci tanjur od 80cm ili skuplji tipa Gibertini.
konkretno, ja imam mrcinu od 120cm, Falcom. izasla me malo ispod 400 kuna nova, dok sam holder imao stari kao i nosac. sa disqecima se nisam isprsio, nekih 50 kuna po komadu (imam dva, jer su LNB-i twin, na dva TV-a ide odvojen signal).
LNB-i su takoder jako bitni, ja imam neki nizi rang srednje kvalitete. ako hoces ici na top, inverto black. inace su dobri i Opticum Red Rocket, ali opet - sve ovisi sto zelis i koliko kvalitetno.
ovo sto ljudi pricaju da je dovoljna njihova antena i njihova oprema..... je zivi bullshit jer znam par frendova koji su uzeli tako sve u paketu, malo jaca kisa - nema signala. tocka, NEMA. dodatno, kada sam zvao tehnicare da mi zamjene receiver, popricao sam malo o opremi i covjek sam kaze da je to srot, ali to dobivaju od t-coma i to moraju postavljati

.
dodatno, Paco receiver je osrednja zalost. radi, prebacuje, ali je to to. ima jako sugav i jako los tuner, meni za usporedbu moj receiver (koji nije za maxTV istina), ima stabilniji i jaci signal na svakom satelitu, na svakom transponderu. a moj receiver jer smece koje lovi FTA kanale, ali jebiga, puno bolji tuner. tako da i ovo treba uzeti u konacnu racunicu, jer i o receiveru igra puno stvari.
ukratko, meni radi super. mora biti stvarno, ali stvarno jebacko nevrijeme da mi pukne signal. snijeg dok pada ne smeta niti najmanje, kisa dok pada ne smeta, samo ono - jako teski i gusti oblaci, to prekine signal. i to na ovom sranjetu od receivera plus sto imam STI LNB za Eutelsat koji sam po sebi je tak-tak. da su kod mene inverto, to bi bila sasvim druga prica, ali mi trebaju twinovi, a to bi bilo ulaganje od minimalno 600-700 kuna dodatnih

. a imao sam ove LNB-e vec otprije, rade

.
eto. ako trebas jos koji savjet, pingaj me na PM jer pitanje koliko cu pratiti temu. da je samo jednostavno sve sloziti - nije, da je bolje uloziti svoje novce dodatne - jest, ali meni je iskreno sada bolja slika od IPTV-a, ne puca slika, ne kocka slika, imao sam 9 mjeseci 50% popusta na pretplatu + svih 24 mjeseca imam Arena 1+2+3+4 i prvih mjesec dana sve kanale.
zivio!