View Single Post
Staro 23.09.2015., 21:40   #4413
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
Bok dečki, evo da i ja pitam jer se ne mogu sam odlučiti. Konfa je pod moj komp.
Ja bi malo nadogradio, najviše zato da mogu pokrenut neku noviju igru, recimo novi metal gear solid i tu je najveći bottle neck CPU. SSD sam odlučio da ne trebam, a grafu nebi mjenjao jer nemam baš tolko para.
Sad, pretpostavljam da mi je za moju GPU idealan čak i3 neki, al opet, to je bar 500-600kn a nema kolko vidim osjetne razlike naspram mog g1610. Rado bi uzeo i5, al novi mi je preveć skup, a rabljenih slabo ima (bar za <1000kn), bar mi se čini.
Druga stavka osim mogućnosti gejmanja i budgeta je idle potrošnja - komp mi je 24/7 upaljen pa bi rado neki CPU koji u idleu troši bar blizu ko ovaj moj (cijela konfa sad u idle-u troši oko 70W), pa koje su to generacije i5-ice koje imaju možda tako manju potrošnju? I kolko bi para trebao iskeširat otprilike za neki rabljeni i5 koji bi idealno odgovarao svim mojim uvjetima? A već vidim da ću na kraju ganjat neki i5 2400 jer mi se čine najjeftiniji
nakon promjene cpu, bit će ti bottleneck grafička. Gledaj da onda i nju kasnije promjeniš.

Bez veze se zamaraš potrošnjom kad svi slično troše. Nit ti je napajanje na knap, nit se to može osjetiti na računu...
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote