View Single Post
Staro 21.09.2015., 18:52   #889
orbital_station
Premium
Moj komp

orbital_station's Avatar

Datum registracije: Oct 2012
Evo nakon cca mjesec dana korištenja pišem svoje mišljenje o asusu kojeg sam kupio, model k550jx.
Kao prvo što upada u oči je kvaliteta izgrade, i to loša. Plastikaner od glave do pete. Čini mi se da bi se sav raspao da mi padne sa pola metra. Sve se savija, pogotovo me zabrinjava ekran. Obavezno se otvara i zatvara sa obje ruke jer mi se čini da ga onako muški potegnem da bi puko.
Sljedeće je utor za punjenje, nekako se izvija i to mi je sumnjivo. Konektor je onako izveden pod 90 stupnjeva i kako kod ga okrenem čini mi se da se malo nakrene pod kutem koji nije namjenjen da se nakreće. Spoji to sa ultra kratkim kabelom (stvarno najkraći kabel kojeg sam ikada na laptopu vidio) i adapterom od najmanje kilu (a veličine kao ona puna cigla) te činjenicom da laptop držim stalno na nekom stolu na povišenom stalno mi se čini da je taj utor nekako nategnut. Za sada nema problema ali vidit ćemo kako će izgledati za godinu dana i hoće li preživjeti ako netko zapne nogom.
Dalje, kutevi gledanja ekrana su katastrofa, posebno vertikalno. Kad nađeš savršeni kut gledanja i namjestiš se sve je u redu. Al čim se malo pomakneš, malo promijeniš način sjedanja, ispružiš se/ pogrbiš pomakneš glavu 3-4 cm gore dolje odma nevalja, ili je ekran presvijetli ili pretaman. Pogotovo ako je crna slika ništa ne vidiš. Al ajde, još nisam sreo laptop koji ima dobar ekran. Možda bolje ne može, ne znam, u životu sam radio na svega 4-5 low end laptopa i svi su imali taj problem.

Što se tiče ugrađenih komponenata nemam žalbi. Upravo prešo GTA V na medium postavkama. COD advanced warfare također na nekim medium. Sada prelazim far cry 4 al morao sam spustit na low da bi dobio željeni iznos fps-a. Na to nemam nikakve primjedbe.

Još jedna sitnica koja mi je išla na živce je to da je laptop nekako formatiran ili nešto samo za win8. Pokušao sam 7-icu instalirat al je tražio neke drivere prilikom instalacije koje mi se nije dalo tražit. Ne znam, možda svi novi laptopi imaju tu caku, a možda je to samo ekstra 5 minuta posla al, iskreno, nije mi se uopće dalo ni guglat riješenje.

Za neki zaključak mogu reći da oni koji si kupuju laptop baš za posao/rad u pokretu nek bježe od ovog. Komponente/cijena su vrlo privlačni ali to se plati kvalitetom izrade. Ja ga koristim kao stolno računalo, stoji na istom mjestu dok sam na terenu u hotelu te ga premještam samo kada idem kući za vikend.
Tko ga treba kao zamjena za stolno uz feature lake prenosivosti nek samo izvoli. Za te novce nisam našao bolje komponente. Ukoliko je prenosivost sekundarna, odlično.

To bi bilo to, možda malo preuveličavam mane, nemojte zamjerit, ipak je ovo osobno mišljenje, a ne objektivni review

Zadnje izmijenjeno od: orbital_station. 21.09.2015. u 18:59.
orbital_station je offline   Reply With Quote