Napravio sam tri četvrtine posla i dobio ovo sa slike:
Na prvom panelu koji sam obrađivao, onaj za prihvat napajanja, napravio sam ogromnu pogrešku, brat bratu centimetar, ne znam kako točno jer sam još sve tri puta označavao karbidnim špicom... Eventualno rupe na modelu napajanja nisu bile na dobrom mjestu, ali najvjerojatnije sam nešto sfušario.
Bez CNC mašine tj. ručno uspio sam sve rupe i L poveznice dobiti da na kraju dobijem odličnu čvrstoću, čak sam napravio i rupe za šarafe s upuštenim glavama te navoje narezao u aluminij te se sve drži stvarno iznenađujuće dobro i dobro izgleda. Navoji su narezani u 2mm debelom aluminiju i drže bez problema, s pristojno zategnutim šarafima.
Međutim, počevši od PSU komada, krivo izbušenih rupa za prihvat radijatora pa na kraju do grešaka u pozicioniranju panela, došlo je do meni netolerantnih odstupanja i nemam više volje dovršiti to. Razmišljao sam o narudžbi novih panela aluminija, ali dovoljno je da pogriješim pola milimetra negdje i mogu naručiti novi. Cijena ovog projekta bi se tada popela znatno više nego što sam spreman platiti. Ove ALU ploče koje vidite na slikama s popratnim L profilima za povezati koštalo je 70€.
U blizini sve firme koje sam pitao za CNC obradu uvijek kažu da oni to ne mogu napraviti.
Na kraju mogu reći da sam puno naučio što se tiče ručne obrade. Aluminij je praktičan materijal za rezanje i obradu jer ne iskri kao čelik. Ako dobijem volje opet se prihvatiti, znam da je obavezno printati položaje rupa i izreza, te se to potom mora fiksno zalijepiti na materijal. Ovako je sve vrlo šlampavo.
--
U pripremi sam poslušao savjete i nove radijatore odmah isprao octom, bome se ima što vidjeti nakon što je ocat cijele noći bio unutra:
Skroz mi je jasno zašto je crvena boja bila potamnila i svjedno se čudim kako to nije tvornički došlo isprano.
Bitfenix Phenoma ću sad isprobati moddati kolko mi se sviđa i da, pa da vidimo.
EDIT1:
Nisam mjerio prije poslije ali na box hladnjaku u klasičnom opterećenju je s običnom mx4 pastom u startu nekih 15C bolji rezultat. Vidjet ćemo
EDIT2:
Danas upalio nakon slaganja vodenjače, ukratko: ispolirani plexi dijelovi blokova, dočekana coollaboratory Ultra, stavljena između IHS i jezgre, pa tako i između blokova i CPU, PCH i GPU čipova.
Pokušaj dva s bojom za vodu, rečeno mi je da samo treba dobro sve oprati u otopini octa iiiiii.... gotovo instantno je promijenila boju u onakvu tamno crvenu/purpurnu

Isprano višestruko destiliranom vodom. E moj EK
Ostaje mi tu vodu izbaciti van, to eventualno još danas stignem, ali bit će do kraja idućeg tjedna
--
Temperature? Jaaako zadovoljan, kad sam upalio jezgre na 30°C

Nisam niti jedan vent namontirao, pumpa je na 60% PWM-a
i7 4790K @ 4.4GHz, 1.21V