Temperaturu sam mjerio sa
ovim termometrom.
Mjerio sam temperaturu poklopca baterije: "Temperatura straznjeg poklopca na kraju punjenja = 33°C." To je originalni izmjenjivi L830 poklopac za bateriju sa ugradjenim prijemnikom.
Nisam u gornjem postu napomenuo, da sam za mjerenja drzao QI punjac na (hladnoj) mramornoj ploci pri sobnoj temperaturi od 21°C, jer sam znao da se ti punjaci dosta griju. Kako taj QI puni moju bateriju sa strujom od cca 1020mA, za razliku od originalnog punjaca koji ju puni sa max strujom od 960mA, ocekivao sam dodatno zagrijavanje cijelog mobitela.
Podaci za moju 2200mAh BV-L4A Samsung bateriju su:
Maximum battery voltage: 4350mV
Maximum battery charging current: 1100mA
Maximum battery charging temperature: 50°C (60°C se smatra sigurnosnom granicaom koju nebi trebalo nikad preci)
Koja je gornja sigurnosna temp granica za L830 ne znam, ali sumnjam da prelazi 50°C.
Struje i napone sam mjerio na ulazu u QI punjac pomocu
ovakvog jeftinog testera, ali vjerujem da su izmjerene vrijednosti unutar 10% tocnosti...
Dodatak - sto mozes probat za smanjenje grijanja mobitela, ako ce i tebi radit:
Na tom QI punjacu podijeli onaj okrugli spuzvasti prsten-distancer na 4 jednaka dijela. Skalpelom razrezi na oznakama i odljepi lijevi i desni isjecak, pa ih naljepi na preostali gornji i doljnji dio. Tako ces dobiti nesmetano strujanje zraka izmedju mobitela i punjaca, a dodatna udaljenost meni ne smeta za punjenje moje L830.
Nisam mjerio kakve su sad temperature (jer sam to nedavno napravio dok sam bio na moru za posljednjih vrucina), ali cu to prvom prilikom uradit...