View Single Post
Staro 19.09.2015., 12:50   #257
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Ako nekog zanima jeftini QI punjac, isproban i koji uredno radi sa Nokia L830 neka pogleda OVAJ koji se prodaje za svega 10ak US$. Stigao avionskom postom za tjedan dana!

Isprobao sam ga sa originalnim Nokia punjacem AC-60E 5V 1,5A, kao i sa 2,1A punjacem za tablet. Vjerojatno su i za ostale QI mobitele slicne vrijednosti kao za L830 i originalni punjac za koje sam izmjerio sljedece vrijednosti:

Struja iz punjaca 1500mA (baterija moba na 10%) Kad je punjac ukljucen direktno u mob struja je tad 960mA.
Struja iz punjaca 450mA (baterija moba na 99%) Kad je punjac ukljucen direktno u mob struja je tad 220mA.

Temperatura ekrana na pocetku QI punjenja (10% baterija) = 35°C.
Temperatura ekrana pri kraju QI punjenja (99% baterija) = 30°C.
Temperatura straznjeg poklopca na kraju punjenja = 33°C.
Temperatura QI punjaca na kraju punjenja = 35°C
Temperatura Nokia punjaca na pocetku i kraju punjenja = 48-38°C.

Kako su sve temperature u granicama normale, a mob se malo brze napuni sa QI punjacem, mogu preporucit tu jeftinjaru

Uzeo sam isti QI punjač za SG S5 bas zbog ovog posta ali ne koristim originalni receiver nego ovakav jer ne dodaje ništa 'mesa' uredjaju...

Zanima me čime si mjerio temperaturu i struju, te jesi li mjerio temperaturu poklopca baterije (L830 ima neizmjenjivu??).
Ovaj moj se dosta grije, nemam doduše čime trenutno izmjeriti temperaturu, jedino instalirao apk Gsam battery monitor no čisto sumnjam da daje točne podatke. Za vrijeme punjenja piše da je baterija oko 39C no daleko je to od istine sigurno. Takodjer kada ga i napuni do kraja aplikacija pokazuje da i dalje ide 760mAh iako sumnjam jer se tada vec potpuno ohladi.
Nemam nikakvog iskustva sa QI punjenjem, zanima me koja je temperatura normalna a koja previsoka za 'opce zdravlje' uredjaja?

Zadnje izmijenjeno od: goran1985. 19.09.2015. u 13:07.
goran1985 je offline   Reply With Quote