wifi-->Scan...nadjem aktivnu mrezu , join network, upisem pass, naziv te mreze, ukljucim firewall na LAN -- > submit. Na sljedecem ekranu odaberem samo pod interface configuration pod Network kvacice za tu wifi mrezu i za lan, te apply . Tako napravim za svaku zeljenu Wifi mrezu te svi parametri ostanu upisani u konfiguraciji open wrta. Vidim da se SX763 zakaci na mobitele kako dignem thetering, ali veze jos nema na LAN portovima.
E sad, na sljedecem koraku sigurno grijesim jer u vise pokusaja podesavanja, nekad sam uspio dobiti Internet vezu na lan a nekad ne...
Ako moze par koraka makar i na pm gdje da obratim pozornost. da se Internet podjeli na lan port.
Hvala ! -->
Pozdrav svima
iskopao sam jedan ovaj Siemens SX763 i po tutorialu .Delboya (  ) ubacio secondary loader, te probao d.d. wrt i open wrt. Odabrao sam open wrt, ali mi se javljaju određeni problemi pa mi se čini najbolja opcija da sa nekim iskusnijim prodjem instalaciju od samog starta.
Imam vise mobitela sa razlicitim kolicinama Internet prometa i plan je da se wifi mreze tih mobitela (wifi thetering) sa lozinkama , spreme u router te da se on automatski spaja na jednu od tih wifi mreza koja bude aktivna. Ta bi se Internet veza onda dijelila na WAN port drugog routera (dakle zicana veza LAN SX763 na TP LINK WAN port), a onda dalje na uređaje spojene na wifi mrezu koju odasilje TP Link.
Dakle, nakon osnovnog podesavanja, odem na network--> wifi-->Scan...nadjem aktivnu mrezu , join network, upisem pass, naziv te mreze, ukljucim firewall na LAN -- > submit. Na sljedecem ekranu odaberem samo pod interface configuration pod Network kvacice za tu wifi mrezu i za lan, te apply . Tako napravim za svaku zeljenu Wifi mrezu te svi parametri ostanu upisani u konfiguraciji open wrta. Vidim da se SX763 zakaci na mobitele kako dignem thetering, ali veze jos nema na LAN portovima.
E sad, na sljedecem koraku sigurno grijesim jer u vise pokusaja podesavanja, nekad sam uspio dobiti Internet vezu na lan a nekad ne...
Ako moze par koraka makar i na pm gdje da obratim pozornost. da se Internet podjeli na lan port.
Hvala !
|