Tema: GTA V
View Single Post
Staro 15.09.2015., 11:00   #2135
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor slavonac90 Pregled postova
Ljudi kako vam se ponaša igra sa uključenim v syncom? Ja kada ga uključim u ajmo tako reći zahtjevnijim scenama fps mi padne na 30, ako je isključen onda ta razlika bude nekih 10-ak fpsa, a ovako s nekih 50-60 bubne na 30 što se naravno osjeti u igri. Ista stvar je i u FC 4 i Dying light pa ga stalno držim off igrama ali me malo počeo nervirat screen tearing pa me zanima jel to do igara ili do mog kompa(točnije grafe).
Vsync bi tako i trebao radit. Dakle, njegov cilj je da pogodi frekvenciju fps-a iz igre i frekvenciju monitora. Ukoliko nisu u "fazi" dolazi do tzv. tearinga, u jednom taktu osvježavanja monitora se prikažu dvije slike na pola. Ako je fps 60 ili veći, sve ok. Ako je manji onda on spusti fps igre na 30 da može prikazati jedan frame na dva kloka osvježavanja monitora. Razmisli, kako bi razvukao npr 50 slika na 60 okvira?

nvidija ima adaptive vsync koji radi samo ako ti je u igri fps preko 60, ako je manji vsync se isključuje.

Tako je barem vsync prije radio, ne znam jesu li nešto novo smislili (osim ovih nvidija šema šta same podešavaju refresh rate monitora)
Roso je offline   Reply With Quote