View Single Post
Staro 15.09.2015., 07:53   #1257
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor coconut;2827314
EDIT: @Lewis
Zašto 215+, a ne npr. 215j? Razlika u cijeni je skoro [URL="http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ds215%2B"
dupla[/URL], a ne vidim si neke potrebe za npr. 2 LAN porta, 2 USB 3.0,... Mi smo mala firma. Usporedom oba modela ne nalazim opravdanje tolike razlike u cijeni, ali vodi računa da sam ja ipak n00b na tom polju.
U biti 215+ dvije klase iznad 215j. Dosta jaci CPU i duplo vise RAMa. Za neku kucnu upotrebu nije tolko bitno ali ako se nakaci X usera zakucavat ce vam CPU na "j" modelu. Imao sam par godina DS411j i kad samo poceo malo vise usera kacit (mobiteli, jos 2 kompa, laptop) i pustati 3-4 torrenta odjednom morao sam pauzirati torrent kad bi htio gledati fullHD video jer procesor bi u nekim trenutcima "zakucavao". 215j je dost jaci hardwar eod mog starog 411j ali ope tje najnizi level koji daju.

Ja znam da tebi sad u teoriji sve izgelda kao "ma netreba nama to" i milsis proci jeftino ali poanta je da je procesor/hardware u ovom slucaju ono sto cini razliku u cijeni i d aot nekupijes svake godine pa s epo meni isplati dati vise u startu i biti miran 5 godina. Ja sam nakon 3,5 godine prodao 411j i presao na 415+ i to je nebo i zemlja ali nije ni cudo jer i cijen aje nebo i zemlja a i sam Synology ih klasificira za puno drugaciji target/market.

Po meni ovi "j" modlei bi trebali pisati iskljucivo "home" bez onoga "small office" .

Na poslu imam DS414 i nas je 14 koji se spajamo i snimamo male fileove (siti file server) i kad pocnem fillati backup ili kompirati moje fileove koji su puno veci od Autocad/word fileova sto ostatak ekipe radi vidim da CPU skace na 65-70% dok moj DS415+ kod kuce neide preko 10-12% u slicnim i jos zahtejevnijim uvjetima (kopiranje backupa, video server, torrent, Dropbox sync i sve u isto vrijeme)